Sa inteleg ca te-ai pupat cu Andreitot12/Alinus/Mariusel112991 sau mai pe scurt cu user-ul cu conturi multiple care spameaza postari ciudate/idioate?
Si dragul meu Alex, dupa ce mori te duci la Dumnezeu si te judeca, nu ti se duce sufletelul intr-un univers paralel si incepi o viata noua.
Cum anume "ai trăit" miliarde de ani fără să fii născut?
Cred că traduci (greșit) citatul din Mark Twain care spunea "Nu mă tem de moarte. Am fost mort miliarde de ani înainte să mă nasc și acest lucru nu mi-a produs nici cel mai mic inconvenient"
Asa este, am gresit Nu stiam ca este un citat, asa mi-a venit in cap la ora asta
"Am trait miliarde de ani fara sa fiu nascut ", cand incerci sa filosofezi si esuezi . Lasand gluma, orice poate sa fie, de aia nici nu-mi bat capul.
Am gresit si eu, dar cine nu greseste?
Am gresit si eu /, ai gresit tu tu/, greseala se plateste ...guta
Eu cred ca o sa fim reincarnati pe alte planete sau tot asta, de aceea avem dejavuuri pentru ca am mai trait in trecut sub alta forma. Ar fi prea sec sa murim si gata, ne-am sinucide in masa daca ne-ar supara un prieten sau daca am avea o zi proasta...
Aia reincarnatii nu-s de fapt ce se crede,este de fapt trairile cuiva, trari care au fost transmise genetic, tot ce traim se scrie in gene si se transmite mai departe. Apoi la unele persoane sau in anumite situatii acele informatii care stau acolo ascunse, nu au rol, ies asa accidental si atunci spui ai trait, ai mai vazut.Asta este noua teorie cu privire la chestiile astea.Rencarnarea nu prea are suport. Teoria asta noua se pare ca are ceva adevaruri in ea.Pana la urma se stie sigur ca si fenotipurile sunt transmise genetic, inainte se credea ca numai caracterele genotipice se transmit.Se transmite pana si intelgineta.Dar se pare ca si trairile, ce am vazut ce am simtit si et sunt transmise.
Nu stiu exact ce se intampla dupa moarte, fiecare are varianta sa totusi prefer sa cred ca sufletul nostru ajunge intr-un alt univers si intr-un fel sau altul continuam sa traim intr-o existenta "astrala". Sau poate ne nastem iar, ne reincarnam. Sau poate ca nu....totusi, e de preferat sa ne gandim ca intr-adevar se intampla ceva dincolo decat sa traim cu groaza ca se sfarseste absolut tot.
De ce ar fi o prostie intrebarea pe care am pus-o? Sunt multe persoane care dupa ce mor considera ca nu exista Dumnezeu si se pot intampla multe lucruri (gen reincarnarea). Chiar asa rau e ca am incercat sa aflu mai multe pareri cu privire la acest subiect?
Pai draga Alex, doar ateii nu cred in Dumnezeu, dar mai sunt si acei "copii din zilele noastre" care sunt sub crestinism, dar ei sunt atei, si asta doar pentru ca daca nu esti crestin, vecinii si restul lumii nu te va trata ca pe un crestin, ca pe un om normal. Si parintii fac asta, doar pentru a nu fi exclusi din comunitate.
Am auzit extrem de multe persoane care spuneau ca ateii sunt oameni liberi, oameni pierduti de Dumnezeu, satanisti, etc.
E trist faptul ca unii, si prin unii ma refer la majoritatea copiilor cand vine vorba de religie ei se considera niste "sclavi" ai crestinismului, si evita la modul extrem discutiile despre religie.
Ma tem ca oamenii cu credinta in Dumnezeu vor disparea, si din ce in ce mai multa lume isi pierde interesul pentru Dumnezeu.
Cred ca am atins un subiect delicat, deci ma limitez la atat.
Nu ma intelege gresit, cred in Dumnezeu. Am pus aceasta intrebare ca sa vad si parerile altor persoane care au opinii diferita, si sa le studiez parerile.
Same.
Doar ca eu ti-am dat exemplul Romaniei.
Fiecare are dreptul sa isi spuna parerea, nu te mai baga tu sa critici parerile oamenilor doar pentru ca crezi in Dzeu din cauza parintilor sau cine te-a spalat pe creier. Unii dintre noi aleg variantele mai logice.
Personal, chiar nu ma intereseaza opiniile altora, si nici a ta.
Atunci noi de ce te-am baga in seama in logica ta daca tie nu iti pasa parerea celorlalti?
Atunci nu ma mai baga in seama, logic nu?
Prin asta admiti ca raspunsurile tale n-ar trebui bagate in seama.
Nu trebuie bagate in seama de catre tine.
Ai dreptate nu trebuie sa imi pun mintea cu cineva care nu se respecta nici pe sine.