Guverne mici, locale, care creeaza aliante de tip UE strict pentru interese economice, pastrandu-si complet libertatea de a-si staibli proprile legi in celelalte domenii.
Nu sistem de guvernare e important. Ci calitatea oamenilor care îl pun in practica.
Ideal nu stiu cit de ideal ar fi, dar practic cel ami bun sistem ce eu l-am vazut si il stiu, emste asta american, altul mai bun, nu cred ca e altul.
Ar mai fi un sistem bun, dictatura, de asia in care sa conduca un singur om, ceva gen monarhie totala, dar in folosul poporului.Sa existe legi, iar atu ci cand dictatorul o ia pe aratura sa fie demis.
Sa fie dictator, doar in administrare, sa faca totul in folosul oamenilor si pentru oameni.
Normal ca poate sa isi ia specialisti, sa isi faca o echipa, dar toate a ctiunile lui sa fie pentru oameni.
Ceva gen cum aveau Dacia, pe atunci Dacia avea Rege, dar regele cand vedea ca nu face fata, ori ca simte ca nu se mai descurca, ceda locul altuia, asa din propria intiativa.
Chestia e ca in ziua de astazi, cel mai bun sistem este asta ce am zis american, care se poate aplica.
Toate partile bune din toate formele de guvernare.
Un sistem birocratic foarte bine pus la punct in mod digital cat si fizic in situatiile mai importante. Atat de bine pus la punct, incat sa nu fi nevoit sa astepti extraordinar de mult timp pentru orice hartie ai nevoie.
Companiile sa functioneze ca acum, dar sa se bazeze pe sistemul birocratic de mai sus, si angajarile sa se bazeze doar pe performantele de studii si experienta anterioara in domeniu, fara "pile", mita, sau alte forme de santaj pentru a-ti face intrarea. Acestea pedepsindu-se cu inchisoarea de la 10 la 15 de ani executabili. ( Sa vezi atunci ce frumos o sa se linisteasca romanasii )
Sistemul de invatamant sa fie si el bine pus la punct pe domeniile alese de tine. Adica generala si gimnaziala sa fie exact ca acum, insa obligatoriu sa existe licee profesionale pe fiecare domeniu in parte: drept, agricultura, sportiv, militar, medical, politic, economic, cultural, electric, mecanic, etc. Astfel din fiecare domeniu, sa se elimine materiile de care nu ai nevoie, pentru a excela mai usor in acel domeniu. In aceasta categorie sa fie puse si facultatile pentru a excela si mai mult pe domeniul ales. Si sa fie interzis sa migrezi de la un domeniu la altul. O data ales dreptul, pai termini studiile cu dreptul. Nu dai liceul agricol, facultatea mecanica, si doctoratul in politica . ( Sa vezi ce oameni destepti pe domeniile lor o sa avem )
Sistemul de sanatate sa fie digitalizat si adaptat la ultimele tehnologii, pline cu doctori si asistente capabili/e. Sistemul de intrare ca staff medical, sa fie bazat pe un test din toate cunostiintele medicale axat pe specialitatea unde vrei sa aplici. Si aici sa se pedepseasca cu 10-20 de ani de inchisoare cu executare si pierderea licentei de doctor pentru tot restul vietii, daca sunt implicati in mita, malpraxis, abateri disciplinare grave, si angajari de rude fara experienta medicala.
In politie, armata, alte forte de ordine si in sectorul politic, sa se implementeze exact aceleasi reguli ca cele de mai sus. Ani grei de inchisoare si pierderea averii si locului de munca daca faci ilegalitati. Oamenii de frica ar fi mai corecti.
In concluzie o forma de guvernare fara batai, santaj, amenintari si alte rahaturi rau voitoare psihologic. Simplu si la obiect. Daca esti prins facand fapte ilegale, direct ani grei de inchisoare cu executare si confiscare de averi. Fara sa recurgi la violenta. Ai gresit, platesti.
Nu a existat, nu există și nu va exista vreun sistem de guvernare ideal!
Pentru că este în firea umană corupție și corupere.
Întotdeauna va exista un "Gică contra", care trebuie să fie altfel decât ceilalți.
Imperialismul a durat câteva mii de ani, până la începutul industrializării, secolul XVIII, industrializare care a condus la o dezvoltare a societății civile, apariției tipăriturilor accesibile și omului de rând, învățământului. Dar, mai ales, faptul că oamenii nu au mai suportat supunerea orbește față de un stăpân.
Comunismul, fascismul, nazismul, capitalismul au fost idei, idealuri care au prins într-un vid de putere, când imperiile s-au prăbușit, dar cei care au venit la guvernare aveau idei vechi imperialiste. Lucrul trăit de fostele țări comuniste care au înlăturat un sistem de guvernare, dar cei veniți la guvernare, erau crescuți, educați în vechiul sistem și astfel au venit cu vechile obiceiuri, idei.