Camera foto te vede asa cum ești în realitate, oglinda difera în funcție de unghiul în care ești, dar dacă vrei sa știi cum te vad alți fă-ți o poza
Nu contează marca aparatului foto, ci obiectivul folosit.
Nu toate obiectivele sunt potrivite pentru fotografia de portret; mai contează și distanța și unghiul de poză.
Plus cele deja menționate mai sus.
Cum asa? Nu ar trebui sa fie totuna?
Nu chiar. E vorba de o percepție modificată a creierului asupra propriei imagini. Sunt studii pe tema asta. In oglindă părem mai "frumoși" decât suntem de fapt.
Nu as crede.
Sincer eu ma vad in general urat si ma mir cand ma face dragut, o tipa nice.
Si sunt atent la detalii crede ma, in poze ies de 5 ori mai urat.
Sunt artist, foarte atent la detalii, nu zic lucrurile astea ca asa imi vine mie.
Stiinta nu prea tine cont de cât de artist ești:
https://www.thehealthyjournal.com/......-or-camera
Nu tine de psihologie, imi pare rau ca te dezamagesc.
Cand editez pozele dau zoom pe fiecare, in ultima sedinta am iesit cu fata mai lunga si cu nasu mai mare.
Nu contest ca nu e adevarat ce spui, insa nu in contextul asta, nu e vorba de cum ma vad, e vorba de cum am iesit.
Cand zici "urat" atunci vorbesti despre o senzație estetică, care tine, printre altele, de psihologie.
Daca ai fi intrebat "de ce uneori aparatul foto "deforma" subiectul" atunci raspunsul standard ar fi obiectivul (deforma perspectival) sau dinamica intre viteza shutter-ului, viteza scanarii senzorului si viteza de miscare a subiectului.
Pozele distorsioneaza trasaturile faciale daca nu sunt facute cum trebuie. Nu stiu exact terminologia de fotograf dar trebuie sa faci poza de departe si sa apropii cumva
Psihologia perceptiei in oglindă este bine studiata.
Obiectivul face si el o diferență semnificativă.
Mai adaug ca si expresia (care la modul fundamental modifica subtil forma fetei) difera atunci cand stam la pozat.
O ultimă remarca. Percepția noastră funcționează dinamic asupra unui subiect dinamic. Poza reduce totul la static.
De obicei in poze iesi mai frumos ca n realitate inseamna ca realitatea e mult mai dezastruoasa
Tu citesti ce am zis?
Ies mai urat, da nu esti atent
ThePrinceOfAllSaiyans întreabă: