Internetul sa traiasca. Daca mai ai si alte astfel de intrebari, pune-le si tu lui google.
"Greutatea" unui vapor se masoara in tone Deadweight, TDW, si asa ceva este destul de complex de determinat.
http://www.rasfoiesc.com/......PORT79.php
Dadusi cu mucii in fasole, in tone deadweight se masoara capacitatea de incarcare a unei nave, nicidecum greutatea corpului navei, care evident se masoara in kg (sau tone, ca multiplu al kilogramului) mai pe intelesul tau se masoara ceva similar cu "sarcina utila" la masini.
In ce priveste intrebarea, pot cantari intre 15-20 de tone, cele mici, fluviale, in general de agrement si aproximativ 100 000 tone, portavionul USS Gerald Ford. Pt kilograme, inmultesti cu 1000.
Am inteles, vrei sa-mi arati ca esti superior. ))
Multumeste-mi ca te-am bagat in seama, si poate o mai fac, daca ma rogi.
Nu-ti "cantareste" nimeni mai baiatule "greutatea" unui vapor, pentru ca una e pe uscat, la docuri, neutilat, fara lubrifianti, balast, combustibil etc, si ALTA e "greutatea" lui pe apa.
Ceea ce se masoara la orice nava, e deplasamentul.
Da tu cu mucii in fasole, si afla-mi si mie "greutatea" macar a vaporasului din Herastrau daca esti atat de intelept.
Nu e suficient sa citesti cate ceva pe net, trebuie sa si intelegi. Iar in cazul tau lipsindu-ti notiunile de baza si nu ai cum intelege. Pentru cultura ta, greutatea unui vapor este calculata inca la stadiul de proiect, din motive lesne de inteles pentru cineva care are cat de cat habar despre ce vorbim.
Minunat.
Mi-ai imbunatatit cultura generala.
Daca-ti mai vin si alte idei sa te lipesti la raspunsurile mele, te vei bucura de un "ignor" frumos, si stii de ce.
Spor.
Da, stiu, incerci sa-ti tratezi ignoranta cu "ignor...din pacate pentru tine, nu functioneaza...
Felicitari, ai fost adaugat.