| NebunieLaSecunda a întrebat:

Ce material e IPS? cica amestec de aluminiu si cupru, dar nu stiu sigur, se oxideaza? se schimba culoarea? ca as vrea sa imi iau un ceas si e din material IPS si nu stiu ce sa fac.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

IPS-ul reprezinta mai multe tipuri de aliaje.
Exista IPS format din cobalt-crom-ceramica, sau din paladiu-argint-ceramica, sau din aur 24 carate-ceramica. Exista si combinatie de cupru cu argint sau aur, dar in nici un caz cu aluminiul, din cate stiu eu.

4 răspunsuri:
| NebunieLaSecunda explică:

Da,dar uite ce mi-a zis persoana asta
EU: ce material este IPS-ul?
EL: este un amestec de metal cu aluminiu si cupru trecuta printr-o baie de eletrozi
Deci ce sa inteleg? Si daca ar fi asa cum spune el sau cum spui tu, ma intereseaza daca Rugineste/oxideaza etc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Amestec de metal? laughing Aluminiul si cuprul vor oxida INTOTDEAUNA! Aliajul care are grad foarte redus de oxidare mai este facut si din magneziu, siliciu si fier. Cred ca te abureste. Sincer!

| NebunieLaSecunda explică:

Sa-l *** in buci atunci, era sa cumpar un ceas din acest timp de material "IPS".Imi luam mare teapa cu site-urile astea online de vanzari.Ms frumos de tot, ceva ceasuri misto mari pentru barbati din material otel inoxidabil stii?

| Darrell a răspuns:

Cred ca IPS vine de la HIPS care este polistiren rezistent la impact, un fel de plastic ieftin.