Dar de ce trebuie neapărat să se autodistrugă? De exemplu poate veni un asteroid și să lovească Pământul, atunci nu poți zice că omul s-a autodistrus. De asemenea nu știm cum, cât de repede va evolua știința deci să nu fim pripiți.
Cine ti-a spus tie ca omu este singura fiinta cum zici capabila sa isi distruga mediu in care traieste? Orice fiinta de pe planeta asta poate face exact acelasi lucru cel poate face si omu.Depinde care este specia dominanta, aia taie si spinzura si poate la un mom dat sa isi distruga habitatul.Deci acelasi lucru lar putea face si o bacterie daca ar prelua dominatia planetei.Si oricare alta forma de viata care domina si se inmulteste pana cand nu mai are loc si distruge mediu unde sta sau se distruge pe sine.Deci asta e viata, asta este universul, poate ca nu doar viata este capabila de asta ci si materia nevie, energia etc. Este de fapt o transformare a ceva in altceva.
Nu prea vad cum am putea sa facem asta. Chiar daca vom invata candva sa traim in armonie cu natura in asa fel incat sa nu mai fim in pericol sa ne autodistrugem, ne va distruge inevitabil timpul, adica cel ce va distruge intreg universul pana la urma. Tot ce alcatuieste acest univers e doar o rotita in mecanism, vorba ta. Si nimic nu ramane la fel la nesfarsit. Totul se schimba, evolueaza sau dispare. Imagineaza-ti, daca nici macar galaxiile, stelele sau planetele nu sunt eterne, cum ar putea sa fie o amarata de forma de viata de pe o singura planeta minuscula? Cu totii suntem condamnati pe termen lung, indiferent ca suntem oameni sau bacterii. Dar pentru moment asa nu conteaza, pentru ca omul e mult prea limitat pentru a-si imagina cat de scurta e existenta lui si a speciei lui pe aceasta planeta. Pentru noi o mie de ani e ca o eternitate aproape, pe cand pentru Univers e un nimic. Noua ni se va parea mereu ca existam de asa de mult timp si ca suntem asa de importanti, si probabil nemuritori. Pe cand colo, Universul o sa scape la un moment dat de noi si n-o sa lasam nici macar o urma. Nimeni si nimic n-o sa stie ca am fost aici. Trecerea miliardelor de ani peste o specie efemera disparuta are obiceiul sa elimine orice urma a existentei ei.
Condamnat la autodistrugere? Nu cred, omul a supravietuit de peste 200000 de ani in cele mai grele conditii deci va supravietui si de acum inainte. Oricat de dificila ar fi situatia se va adapta. Distrugerea mediului este efectul direct al suprapopulatiei iar aici nu prea exista solutie de mijloc, nu cred ca poate fi salvat si mediu si omul.
Cred ca orice animal in momentul in care ajunge sa suprapopuleze planeta o va autodistruge. Din simplul fapt ca hrana pentru animalul respectiv se va termina la un moment dat.
Cred ca si extraterestrilor le este teama sa interactioneze cu noi.
Daca nu-i mancam ii batem si le punem manele.
Este o discuţie lungă atât ştiinţifică dar şi filosofică. Dacă privim datele de pe acest sitehttp://www.worldometers.info/ro/ cu statistici în timp real, răspunsul nu poate fi decât unul, omul va trebui să părăsească Terra mai devreme sau mai târziu din cauza suprapopulării şi a epuizării resurselor dar...pentru că există şi un dar, va continua pe o altă planetă, vizată fiind Marte.
In loc sa-ti pui intrebari despre viata pe care nimeni nu e capabil sa ti raspunda ..mai bine te-ai gandi la ceva frumos ce stii sigur ca e prezent in viata, cat o mai fii ea, pana la autodistrugerea despre care discuti.
Poate ma gandesc la tine.
Plauzibil, ai putea sa te gandesti la mine, nu e exclus, oricum better decat la autodistrugerea lumii) :*
Nu exista niciun destin. Ne-am nascut toti perfecti, asa cum s-au nascut si celelalte animale. Doar ca in randul nostru, a "animalelor inteligente", a aparut egoismul, si de acolo banii, si de acolo consumul, iar din cauza acestor lucruri, omul a devenit incapabil sa mai aiba vreo afectiune fata de natura, fata de Terra. Suntem singurele animale care se pot abate de la natura lor si sa transforme toata aceasta viata plina de vitalitate intr-un esec. Suferim din cauza propriei noastre "inteligente".
Bineinteles ca la un moment dat va veni si sfarsitul lumii, însă omul poate accelera sau mișca mai încet acest proces de distrugere Terra. Finalul lumii este în mâinile noastre, noi îl decidem prin poluare si grija foarte scăzuta de care dăm dovadă față de planetă.