| PangeeaRogvaiv a întrebat:

Ce putem sti despre lumile paralele? Credeti ca ele exista?

11 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Deocamdata nu stim nimic obiectiv, totul este la nivel de ipoteza. Asa fiind nu-mi pot forma o parere exacta, pot sa existe sau sa nu existe.

| WR104 a răspuns:

Eu nu cred in lumile paralele dar cred in oameni care sunt paraleli.

| king4aday a răspuns:

Deocamdata exista doar in forma de teorie. Nu sunt decis inca, nefiind suficiente dovezi. Teoria se numeste Multivers (uni-vers - un comsos, multi-vers - mai multe universuri). Ideea provine din observatiile, experimentele facute in legatura cu anumite particule (electroni, neutroni etc.) deci, din fizica cuantica. S-a observat ca de exemplu electronii se pot afla in mai multe locuri diferite in acelasi timp. Universul are anumite radiatii de fond sub forma de microunde care, a fost "fotografiata" de NASA si a fost realizata dupa niste date continue de 7 ani. De fapt, asta e cea mai precisa dovada pentru Big Bang. Aici unii cercetatori au observat anumite regiuni circulare care, spun ei, sunt urme dupa ce universul nostru s-a ciocnit cu altele.
http://map.gsfc.nasa.gov/media/121238/ilc_9yr_moll4096.png
Dovezi sunt foarte putine deci, e doar o teorie deocamdata. Profesorul/fizicianul Michio Kaku - a scris o carte buna pe tema asta dar, nu stiu daca a aparut la noi tradusa.

| relian a răspuns:

Daca unul arunca o prostie mai toti sar sa o sustina.Mai ales daca acea persoana este una cunoscuta.Sa fim serios am dat in mintea copiilor am inceput sa punem botu la toate povestile scoase de unu care sta in scaun.Ce mare savant o fi si ala nu stiu.Ca scoate teorii si ce? Asa oricine ar scoate o poveste frumoasa. Tipul a fost profesor de fizica si nu stiu ca nu vreau sa barfesc pe nimeni.Dar azi spune ceva maine vine si spune altceva.ba uneori se si contgrazice singur.Deci vorba cuiva oamenii sint paraleli cu gardu nu lumea, sau sa existe lumi paralele.Va uitati prea mult la filme SF.Mai dati si cu szapa, cu o matura ceva si asa poate va vin si alte idei ori nu va vin deloc.Asta se intimpla cind nu avem activitate.

| Wøodenpints a răspuns:

Nu prea-mi pasă dacăexistă sau nu atâta timp cât existenţa sau inexistenţa lor nu-mi schimbă cu nimic viaţa.

| Exilee a răspuns:

Este doar o ipoteza. De fapt, nici ipoteza nu e, ci o simpla afirmatie.
Dovezi nu exista si Hawking nu a descoperit mai nimic. Numai povesti, dovezi nu are si intrucat nu s-au descoperit acestea, dovezile, ramane la stadiul de AFIRMATIE.
Bine, nu zic ca nu exista sau ca nu se pot formula noi concluzii, dar crede-ma ca deocamdata nu e posibilhappy.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Creierul uman nu este atat de complex pentru a intelege ce se petrece in univers, trebuie sa fi Dumnezeu ca sa cunosti totul.Noi suntem aici si stim putin, cand nu vom mai fi aici vom cunoste mul mai mult sau chiar totul.Suntem oameni si atat concepem.Lumea e plina de mistere.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu cred

| Z3R0H0uR a răspuns:

Nu sunt "lumi paralele" si universuri alternative, unde toti suntem la fel, mai putin unele detalii(ochii, parul, bogati, saraci.) Poate ca, intr-un univers alternativ, se poate ca tu sa fi chiar si moarta.

| SovietMarshalPeter a răspuns:

Exista a relatat Stephen Hawking, sunt chiar lumi unde de ex tu esti cersetor iar in alta esti bogat, sau in care URSS inca mai exista, sau chiar unde e inca si al doilea razboi mondial, se relateaza ca poti intra in ele primtr-o gaura de vierme.

| cocowx a răspuns:

Da, o lume formata doar din antimaterie si se intempla exact aceleasi lucruri ca in lumea noastra si daca ceva din lumea asta ar lua contact cu lumea aia s-ar produce o explozie ce ar genera energie care poate alimenta un oras intreg timp de 10 ani