Spui ce vrei dar ţine pentru tine. Imaginea unui copil îndoctrinat cu rahat iraţionalo-religios este similară cu imaginea unui copil violat de un preot.
Asta : http://www.youtube.com/watch?v=JoolQUDWq-ca.
Dar vezi să nu omiţi niciun vers!
Nu e vorba despre ceea ce "trebuie "sa spui.Scoate-l din vocabular pe "trebuie"cind e vorba de divinitate.Ramii doar la ceea ce simti ca vrei sa spui."Sinceritatea"este cheia.
@chelstone o chestie ma uimește des la oameni :toți gândim la fel, deși acționăm diferit tu vezi care e urmarea acestei ideii? Dumnezeu nu face nimic-deci cine o sa facă? și acum, total ne-amuzant"natura eterna răzbuna fără mila pe cei care îi încalcă poruncile.De aceea cred eu ca astăzi acționez în numele(în spiritul)creatorului atotputernic. Apărându-ma de evrei, lupt pentru opera domnului"(adolf hitler,"mein kampf")
Buna! este bine ca spui Tatal Nostru inainte de a te culca. cred ca este suficient.
Eu seara spun Crezul, apoi ii multumesc Domnului pentru cele date si ii mai insirui mici dorintecred eu folositoare mie.
Danni, asta e viziune de pocait. Tatal nostru ese rugaciune rostita de catre Mnatuitor pe Muntele fericirilor. Simbolul credintei(Crezul) este rezumatul invataturilor sinoadelor ecumenice din Niceea si Constantinopol, Cuvinese cu adevarat este lauda de inger pentru Maica Domnului. Citeste randuiala rugaciunilor din cartea de rugaciuni pentru seara si dimineata draga Alienware. Doamne ajuta! Sa a mereu carticica de ruaciuni cu tine, pentru ca in orice lucru important din viata ta se implica Dumnezeu.
Am uitat sa specific de rugaicunea inimii, folosita mai ales de monahi, dar foarte folositoare si pentru mireni:,, Doamne IIsuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu, milueste-ma pe mine pacatosul", sa o spui cand te simti stramtorat sau la toata nevoia. Rugaciunea trebuie simtita si spusa din toata inima.
OMG ce intrebare eu nu sunt credincioasa dar stiu o povestioara care sper sa te ajute:
"Pe cand vizita o insula, un misionar spaniol se intalni cu 3 preoti azteci.
— Cum va rugati? — intreba parintele.
— Avem o singura rugaciune — raspunse unul dintre azteci Zicem: „Doamne, Tu esti 3, noi suntem 3. Miluieste-ne pe noi."
— Frumoasa rugaciune — zise misionarul. Dar ea nu este chiar ruga pe care o asculta Dumnezeu. Am sa va invat una mult mai buna. Parintele ii invata o rugaciune catolica si-si vazu mai departe de drumul sau de evanghelizare. Dupa ani, aflat pe corabia care se intorcea in Spania, ii fu dat sa treaca din nou prin insula aceea. De pe punte, ii zari pe cei 3 preoti pe mal si le facu semn cu mana. In aceeasi clipa, cei 3 incepura sa mearga pe apa catre el.
— Parinte! Parinte! — striga unul din ei, apropiindu-se de corabie. Mai invata-ne o data rugaciunea pe care o asculta Dumnezeu, fiindca nu ne-o mai putem aduce aminte!
— Nu conteaza — zise misionarul, vazand minunea. Si-i ceru iertare lui Dumnezeu pentru ca nu reusise sa priceapa mai devreme ca El vorbea toate limbile."
Rugăciunea mea. În loc de - Doamne dă-mi aia sau ailaltă, eu întreb. Doamne cu ce te ajut eu pe tine?
Oricare e buna atat timp cat vine din suflet si nu o spui doar asa ca pe o poezie nu trebuie neaparat sa spui o rugacuna scrisa pe undeva. spui tu ce gandesti si te rogi Domnului pentru ce iti doresti pentru tine si ceilalti...
Si eu tot Tatal Nostru. Atata timp cat rostesti rugaciunea cu inima eu cred ca este bine.
Nici o rugaciune nu-i buna pentru ca is doar nist poezi, mai bine ii multumesti lui Dumnezeu pentru tot cu cuvintele tale fara poezi aiurea.
Hai so zicem asa, dau un ex cam aiurea punete in locu lui Dumnezeu in faza cu rugaciunile si cand ai auzi pe unu ca incepe cu(Tatal nostru care...) ce ai zice? nici nu mai are rost sa asculti ca deja sti cevrea sa zica.in fine fiecare cu parerile lui, eu nu-s pocait nu ma iau dupa nicio religie.
AvalohAlyn întreabă: