| membrucac a întrebat:

Salut cine stie rezolvarea? O linie continua sa uneasca toate segmentele fara se intersecteze de mai multe ori acelasi segment.

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

O linie continua nu trebuie sa fie neaparat dreapta. Mai mult, nu trebuie sa fie neaparat in acelasi plan.
O linie curbata, in spatiu, poate uni fata probleme niste segmente, chiar daca va fi lunga.

| T0T a răspuns:

Cum adică toate segmentele? Toate segmentele posibile? Sunt o infinitate și formează tot spațiul tridimensional. Mie unul mi-e greu să îmi imaginez ceea ce spui tu acolo. E imposibil, cred eu. Căci linia ta se duce din punct în punct în stânga și în dreapta iar dacă o cobori ești obligat să treci prin același segment la care ești căci un segment are lungimea minimă(teoretic) cred de 3 puncte, adică 1 aflat între 2 căci linia, dreapta sunt formate din puncte. Deci fiecare segment va fi format să zicem din punctele Aij, Bij, Cij plasate în poziție verticală, cu i și j de la -infinit la infinit. Tu să zicem că parcurgi pe punctul B deci trebuie să eviți A și C. Dacă ești de exemplu pe poziția B1j trebuie să te duci și în jos însă cum ajungi tu la B1j-1 fără să atingi C1j? Nu prea poți. Însă eu cred că ai interpretat tu anapoda problema sau nu ne-ai dat toate datele.

| T0T a răspuns (pentru T0T):

Și chiar și așa eu am luat situația când sunt verticale dar fii convins că dacă faci referire la toate segmentele, ele sunt și oblice și orizontale deci devine și mai evident că nu se poate.

| T0T a răspuns (pentru T0T):

Eu am luat cazul ca linia să nu intersecteze de mai multe ori același segment sau te referi ca segmentele să nu se intersecteze între ele? Nici exprimarea ta nu e prea clară. Păi dacă e condiția ca segmentele să nu se intersecteze între ele devine destul de simplu și ai o grămadă de posibilități căci o linie continuă, așa cum s-a zis, poate fi și curbă și dreaptă și cum vrei tu.