Ce parte a gandirii vrei? Ce ai spus tu este doar memoria. Incearca prin meditatie si gandire abstracta.
Eu raspunderea intrebarilor de pe TPU o gasesc antrenanta pentru creier; prin citire, ascultare, vizionare, invatare acumulezi informatia insa prin discutie, scris, desen (orice mod prin care scoti informatia din tine) o pui la treaba; antrenamentu' inseamna amblele chesti, fizic incordezi muschiul dupa care il relaxezi, inspiri dupa care expiri
Bla,bla,bla...Cel mai bun remediu de a-ţi feri memoria de odihnă îndelungă, citeşte cărţi.Acesta este cel mai bun remediu.Plus că-şi îmbunătăţeşti şi cultura generală.Ai foarte multe avantaje când citeşti cărţi.
Incearca sa intelegi mesajul poeziei. Tre sa iti placa ce inveti. Gadeste-te ca cu cat cunosti mai multe cu atat viata are valoare mai mare.
Curiozitatea e ca un magnet pentru inteligenta. Gaseste-ti un domeniu frumos doar
Citind, parerea mea, citind intr-un mediu linistit nu cu muzica rock in spate. Asa iti dezvolti vorbirea creierul gandirea cam orice.
Nu ma refer pe termen scurt. Rezultatele sunt pe termen lung, am observat la colegii mei: Cei care au citi de mici copii, obligati apoi le-a placut, stiu mult mai bine ca mine sa invete si sa se exprime.
Toate au timpul lor, si din pacate eu acum la 17 ani e greu sa recuperez.( dar asta nu inseamna ca nu incerc)
Poti juca sah sau poker sunt jocuri de gandire deci iti stimuleaza toti neuronii
Intra des pe Google
Simplele click-uri din mouse sunt mai stimulante pentru creier decat cititul, de exemplu, spun cercetatorii de la UCLA. In cazul internautilor cu experienta, anumiti centri nervosi se activeaza de trei ori mai intens decat in cazul internautilor incepatori.
Truc: Stai pe Google circa 20 de minute, de mai multe ori pe saptamana. Cauta ceva ce intotdeauna ti-ai dorit sa afli, dar niciodata nu ai gasit momentul. Indiferent ca este vorba despre vedeta ta preferata sau despre armoniile folosite in muzica, efectul va fi acelasi asupra creierului tau.
Fa exercitiu fizic
Daca erai convins ca macar cand e vorba de creier ai scapat de miscare, afla ca lucrurile nu stau deloc asa. Exercitiul fizic te fereste de dementa si poate sterge chiar cativa ani din varsta creierului.
paul0507 întreabă:
anonim_4396 întreabă: