| PangeeaRogvaiv a întrebat:

Cum se formeaza miscarile seismice si ce sunt ele?

6 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Tu pui potopul asta de intrebari inainte, sau dupa ce dai un amarat de search pe Google?

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Centrul Pamantului fiind incandescent, patrunderea apei la anumite nivele de temperatura, provoaca explozii care pot deplasa anumite portiuni din scoarta terestra.Aceasta fiind formata din straturi suprapuse, au loc miscari subterane care se pot percepe cu intensitati diferite la suprafata solului.

| WhatheWow a răspuns:

Se datoreaza energiei de rezonanta eliberata in urma miscarii placilor tectonice. Atunci cind doua placi tectonice se intilnesc opun rezistenta iar in cele din urma una intra sub cealalta si continua inaintarea; sint momente insa cind ceva opune rezistenta, se acumuleaza energie iar cind, in cele din urma aceasta rezistenta slabeste se elibereaza aceasta energie acumulata si rezoneaza catre suprafata dind nastere cutremurelor.
Mai simplu de atit nu pot sa-ti explic; sper sa fi inteles!

| PangeeaRogvaiv explică (pentru WhatheWow):

Multumesc pentru raspuns, insa nu-i nevoie sa-mi explici prea multe pentru ca eu de asta ma ocup (geofizica).

| WhatheWow a răspuns (pentru PangeeaRogvaiv):

Si am gresit undeva?

| 1libercugetator1 a răspuns:

Doua placi tectonice se ciocnesc rezultand o vibratie =cutremur asta nu face doar cutremure si miscarea continentelor

Întrebări similare