anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce astia vor in anul 2022(daca retin bine) sa faca colonie pe marte? Adica de ce nu au inceput si ei normal, intai sa faca colonie pe luna si apoi pe marte sau daca nu intai sa trimeata un echipaj pe marte care sa se intoarca inapoi. Cum a fost pe lune : Intai au trimis un echipaj care a cercetat(dar pe luna nu au facut colonie, de ce?)

Răspuns Câştigător
Apache
| Apache a răspuns:

Sunt destul de multe planuri sa se construiasca o colonie si pe Luna, dar cum am fost acolo, nu exista acelasi interes.

In final cred ca se reduce la depasirea frotierelor.
Marte prezinta cu totul alt interes fata de luna. In primul rand ca are atmosfera, apa lichida in anumite perioade ale anului, gheata cu metan prins in ea, si posibil elemente organice daca structura atmosferei ne poate oferi un indiciu.
Solul martian are o compozitie chimica suficienta pentru a fi in stare sa plantezi recolte in el ( bine, supraveghiat strict ).
Fiindca are atmosfera e posibil sa concentrezi gazele din aceasta pentru a acoperi nevoia de combustibil si de oxigen.

Luna este un desert fara atmosfera, unde stim ca nu exista absolut nimic, si unde deja am mai fost.
Marte este la un cu totul alt nivel, prezinta cateva elemente care in mod teoretic ar face o colonie independenta sa fie plauzibila, si este urmatorul pas in explorearea umana.

10 răspunsuri:
| Kaℓi a răspuns:

De unde stii ca nu exista deja colonii pe Luna? happy

| T0T a răspuns:

Probabil principala cauză este că planeta Marte are atmosferă proprie și dintre toate planetele din galaxia noastră este considerată, pe lângă Terra, cea mai propice pentru susținerea vieții.

| relian a răspuns:

Pt ca pe Luna nu ai putea trai de aia, Luna nu are atmosfera are gravitatie f scazuta si daca stai intr-o astfel de gravitatie ai probleme, deci nu supravietuiesti prea mult.Marte este pe aproape ca si pamintul ca gravitatie, ceva mai mica dar numa buna, apoi are atmosfera nu chiar ca aici dar destul de buna siar putea sa fie si mai buna, atmosfera retine caldura ceea ce pe luna nu se intampla, ca urmare ai ingheta de frig.Astea asa sunt doar cateva chestii.De aia nu se face colonie pe Luna cai greu sa umbli mereu cu greutati dupa tine.Dar ar putea sa se faca cindva si pe Luna atunci cand omenirea o sa aiba nevoie de mai multe resusrse si no sa aiba de unde le lua si va fi nevoita sa mearga pe Luna si sa foreze dupa minereuri si asa mai departe.Dar Luna nu va putea fi locuita din motivele aratate.Pe Luna nu se poate trai mult timp doar daca se creeaza o gravitatie artificiala, aplicata.De trimis echipaje de care spui nici vorba, aia or sa moara pe drum inainte sa ajunga pe marte.Treb sa rezolve problema transportului ori sa poata creea gravitatie navei astfel incit sa ajunga intregi acolo.Vor cine astia vor? De vrut muti vor multe, dau si ei cu presupusu decamdata.

| GeorgeBerbec a răspuns (pentru relian):

Daca nu dadeam deja raspuns castigator, tie iti dadeam!

| relian a răspuns (pentru GeorgeBerbec):

Multumesc oricum,dar nu am raspuns pentru ce spui funde, raspund daca stiu ceva pentru ca daca am dreptate poate mai retine unu altul, iar eu la randul meu citesc raspunsuri date de altii si la fel retin ce este real, ce este bun, asa mai invat cate ceva, invam tot timpu.Eu de aia mai intru pe aici.Nu pun intrebari pentru ca cam greu sa primesti raspunsuri corecte, dar citesc si adun de la unu altul informatii si apoi le pun gramada simi raspund astfel la unele chestii care ma intereseaza.

| Claudiu1905 a răspuns:

Asta e o speculatie. Avem tehnologia necesara de a ajunge pana pe Marte dar nu si de a ne intoarce. Si s-a luat in calcul posibilitate de a ramane pe Marte. Putin absurd, dar orice varianta trebuie verificata. Si astfel s-a raspandit zvonul colonizarii planetei Marte. Pe scurt e cam hazardat sa ne gandim la colonizare cand inca nici nu suntem in stare sa ajungem pana acolo

| AndaAlexandra a răspuns:

Http://www.lovendal.ro/......s-in-1973/
De unde stii ca nu s-a trimis deja un echipaj in cercetarea planetei rosii, sau a altora? Oricum, nimeni nu ne spune nimic concret. Toate sunt speculatii si presupuneri. Sunt multe lucruri tinute secrete de toata omenirea.

| 4StarLight a răspuns:

Pentru că Luna este în strânsă cu Pământul şi în plus Luna se îndepărtează puţin câte puţin de Pământ, dar nu înseamnă că peste 3 zile nu mai avem Lună, asta după milioane de ani!
Până când Soarele va înghiţi Pământul sau altceva mai grav, îl vom distruge noi singuri şi Luna care depinde de Pământ nu ştiu dacă va putea să se descurce singură sau dacă va fi în derivă!
Cel mai bine este să găsim o planetă sigură, care știm că nu depinde de nimic pentru a putea exista!
Sau mai este un motiv că în loc să se facă 100 de drumuri între Marte și Pământ vor sta nişte oameni acolo care vor face cercetări și vor spune cum decurge viaţa acolo!
Marea diferenţă dintre Marte şi Lună e că una are atmosfera și cealaltă nu deci pe Lună suntem mult mai expuşi!
Asta e părerea mea!

| vladutzu09 a răspuns:

Vor sa faca colonie ca si-au dat seama ce au facut planetei.Toate emisiile de CO2 si poluarea in masa in general a dus la distrugerea biosferei. Daca in 30 de ani se spune ca v-a disparea Oceanul Arctic si Calota Glaciara atunci clar ca au de gand sa mute civilizatia pe o alta planeta ca sa o distruga si pe aia... N-am putut sa ne gandim la binele planetei, doar la binele nostru. Asta este... Sa speram ca macar copii nostri sa apuce sa vada frumusetea planetei ( In caz ca o sa continuam sa ne dezvoltam tot in ritmul acesta)

| DinuStie a răspuns:

Coloniile pe marte ar fi foarte greu de făcut, pentru ca daca acolo exista deja viață, am putea sa o distrugem doar trimițând o rachetă pe Marte, pentru ca NU O PUTEM DECONTAMINA de bacteriile de pe Pământ, deci Trimitem rachetă=omoram viață de acolo