| HappySadness a întrebat:

Este adevarat ca macaitul ratei nu are ecou? Daca da, de ce?

8 răspunsuri:
| muffy1 a răspuns:

Vai numai idioti pe acest site. am citit in reviste ca rata nu are ecou laughing)) ca, are ecou, chiar la fel de tare pe cat de tare macane, problema e frecventa ca sa explic mai simplist, frecventa macanitului se aseamna asa de mult cu cea a sunetului care formeaza ecoul incat poate da aparenta lipsei acestuia, dar are ecou la fel ca orice sunet cand ii creezi conditii. e adevarat insa ca e cam singura care poseda aceasta...capacitate vocala, sau o mai fi si alte pasari cu aceeasi frecventa a sunetului dar nu le cunosc

| micutafloare a răspuns (pentru muffy1):

De acord cu tine...toti raspund fara sa gandeasca

| LonelyLoner92 a răspuns:

Da, este adevarat ca nu are ecou, pentru ca e doar un sunet scurt nu un tipat, urlet ca al omului.

Cand un om sa zicem intra intr-o incapere goala si urla, se aude ecoul, deoarece acela este un tipat!

In schimb rata face doar un ''mac'', deci, rata nu are cum sa aiba ecou deoarece nu tipawinking.

| Ramonaaaa a răspuns:

Nu, nu are ecou. Eu am vazut prima data in Bravo Girl si recunosc ca am ramas putin uimita. Nimeni nu stie de ce.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De obicei, orice cuvint care se termina cu o consoana, nu are ecou.Numai bine.

| Bloody7777 a răspuns:

Complet gresit
ori ce tip de sunet are ecou doar ca rata nu are coarde vocale dezvoltate pentru asa ceva te rog daca te-am ajutat fundita

| Hachiko_3659 a răspuns:

Un lucru înţeles greşit de către populaţie este că majoritatea raţelor, mai puţin cele domestice şi femela de Anas platyrhynchos, nu măcăne, ci scot alt fel de sunete. Un alt lucru înţeles greşit este faptul că măcănitul raţei domestice nu are ecou, dar în cadrul emisiunii TV MythBusters s-a demonstrat că măcănitul raţei are un oarecare ecou, chiar dacă este mai scurt. =>http://ro.wikipedia.org/wiki/Ra%C8%9B%C4%83

| bon3loo a răspuns:

Bogdan,nici cercetorii nu au un raspuns inca la aceasta chestiune!
Tot ce se stie este ca da, intr-adevar, macaitul ratei nu are ecou.Demonstrat