| aveadrianus2 a întrebat:

Salut,
Intrebare "dificila". Sentimentele de ce sunt redate? De inima sau creier?
Ce parere aveti?

Răspuns Câştigător
NOname
| NOname a răspuns:

Cu plăcere.

aveadrianus2: "Te contrazic! Inima e cea care ii transmite creierului anumite emotii.Stii chestia cu palpitatiile sau senzatiile atunci cand /estitreci pe langa o persoana mai speciala. Asadar inima dicteaza creierului...Parerea mea."

Ai o părere greşită.

Vezi ce am explicat aici, referitor la inima-sentimente-suflet (fă abstracţie de partea cu "suflet"):
http://www.tpu.ro/......-toate-ca/

50 răspunsuri:
| aveadrianus2 explică (pentru fuzzer):

Explica te rog.Ce vrei sa spui cu "simbolic"?

| fuzzer a răspuns (pentru aveadrianus2):

Cand vorbesti de sentimente totul e simbolic.Vin ele de undeva, dar nu vin dintr-un organ anume.E peste ratiunea naturii umane, oricat de mult a-i incerca sa gasesti o explicatie, mereu vei da de alte intrebari.Asa am fost inzestrati de la mama natura, asta daca negi existenta unei anumite divinitati.

| aveadrianus2 explică (pentru fuzzer):

Ahaa.Am inteles ideea.Foarte frumos argumentulhappy
Seara buna!

| Musique a răspuns (pentru aveadrianus2):

Cu plăcere.

| KateMiddleton a răspuns (pentru aveadrianus2):

Da,atunci de ce n-o face stomacul? Inima e doar un simplu muschi.

| ErrorFound a răspuns (pentru aveadrianus2):

Dar creierul controleaza debitul si viteza sangelui care trece prin inima, deci acele senzati pot fi generate de presiunea variabila din inima la trecerea sangelui prin aceasta, presiune generata de sentimente sau activitatea creierului(emisfera dreapta-care se ocupa cu partea sentimentala/artistica a mintii).

| zDenYz a răspuns:

Buna.Sentimentele sunt intodeauna redate de inima ii transmite creierului sentimentele asa cum a zis N0name.

| victoreanu a răspuns:

Este mai complicat decat pare.Stiinta in acest domeniu stie doar 5%.

| Rooobi a răspuns:

Depinde de sentimente... De exemplu sentimentu de foame e dat de stomac(brb merg sa-mi iau ceva de mancare mi-e foame). Gata am revenit sa continuam. Daca te referi la sentimente gen dragoste, ura, bucurie, fericire, ei bine ele sunt date de imprejurari, de persoanele din jurul tau, de ce si cine te inconjoara.

| OOOLEOOO a răspuns:

Reacti chimice ale creierului ce activeaza hormoni.

| Miauti a răspuns (pentru NOname):

Si ca sa continui ceea ce ai spus tu... Inima are 40.000 de neuroni, cu mult mai putini decat neuronii cerebrali, care sant in jur de 100 de miliarde. Ceea ce vreau sa spun este ca inima actioneze independent de creier, TRIMITAND MAI MULTE INFORMATII decat primeste.

| relian a răspuns:

Totul este controlat de creier nu invers.Adevarat creierul ia decizii pe baza informatiilor primite, dar asa este si logic si normal.Deci inima nu are sentimente cum multi cred.Atunci cind inima incepe sa bata din stiu si eu ce motive asta nu este ca o face ea asa de capul ei.Tu constientizezi o anumita situatie, vezi o persoana sa zic care iti place si in creierul tau au loc conectii si asa mai departe.Incepe sa se secrete tot felul de substante, hormoni comanda data tot de creier si toate aceste chestii trebuiesc controlate, au nevoie de oxygen, de substante si normal creierul da comanda catre inima sa bata mai tare sau mai incet.Restul sint basme. Orice organ din corpul omului este controlat de creier, poate ceva mai putin sistemul digestiv care poate functiona si independent, asta daca e so luam teoeretic daca ar avea cui sai dea elementele ce le proceseaza.Dar pina la urma si sistemul digestiv primeste comenzi tot de la creier.Deci intrebarea nu e dificila deloc.Nimic nu vine de la inima, Inima doar este o pompa si atit. Emotiile vin de la creier care face ca inima si alte organe sa lucreze la niveluri mai ridicate pentru a face fata la ceea ce creierul face.Dar noi ce vedem mai vizibil este inima si plaminii.Si de aici toate povestile ca inima simte inima bla bla.Dar de ce nu s-a spus si de plamini la fel, sau de stomac ca si ala se misca.Probabil s-a spus de inima ca acolo se simte cel mai bine.

| relian a răspuns (pentru aveadrianus2):

Daca inima ar dicta creierului sentimente sau ce tu crezi, ce te faci in cazul unor transplante de inima? Sa inteleg ca acele personae deja iubesc diferit, s-au schimbat de cum erau inainte? Cred ca gresesti. Orice I corpul nostrum este controlat de creier.Inima doar trmite mesaje catre creier adica informatii cum lucreaza nicidecum alte chestii.Ea ii da un fel de raport al functionarii ei, iar creierul ia decizie cum ea sa bata mai tare sau mai usor in anumite situatii.Creierul vede ceva prin ochi sa zic tu vezi o fata frumoasa care iti place de ea.Inima ta deja incepe sa bata mai tgare.De ce? Pai ochii au vazut au transmis catre creier informatia, creierul spune da este buna imi place si incepe sa secrete anumite substante datorita celor vazute. Cele vazute actioneaza ca un intrerupator in secretia anumitor substante, iar creierul pe baza asta aparind ceva mai multe substanbte ca de obicei normal cauta sa controleze situatia si da comanda catre inima sa bata mai tare pentru a suplini ce el are nevoie.Cind se secreta ceva mai mult ca de obicei normal ca este nevoie de mai multa energie, mincare etc.Si asa inima bate mai repede sau mai incet pentru ca creierul ii spune.Deci inima nu transmite absolut nici o emotie nimanui ca nu are emotii.inima este doar un muschi care pompeaza lichid sangvin si da raport cum merge treaba, nimic mai mult.

| raspunzatorul200 a răspuns:

Eu zic ca de creier caci caci el da regurile deci asa ca...

| al9264 a răspuns:

Creierul contine o regiune speciala care sustine emotiile si sentimentele si le provoaca.

| Gabitzu246 a răspuns:

Inima este doar o,, pompa'' care ne ajuta sa traim, insa creierul ne ajuta sa intelegem tot ce este in jurul nostru, si in concluzie sentimentele sunt redate de creier, chiar nu stiu de unde s-a scos bazaconia asta ca inima iti spune daca te-ai indragostit sau nu etc., adevarul este ca daca iti place de cineva mai intai creierul lucreaza si dupa creierul da un impuls inimii cum ar fi de ex dsa bata mai repede sau mai incet.

| aveadrianus2 explică (pentru Miauti):

Buna.
Bun,deci inima pana la urma are un rol decisiv asupra sentimentelor.

| aveadrianus2 explică (pentru Gabitzu246):

Pai trairile pana la urma de ce sunt redate?
Daca ochii sunt "vinovati" pentru tot ceea ce inseamna culori,forma,aspect, etc. iar urechile auzul (si echilibru' ) piela tactil, bineinteles interpretate de creier, atunci inima, ca organ cardiovascular principal ce rol are? in afara de a" pompa" sange prin miocard.

| Miauti a răspuns (pentru aveadrianus2):

Da! are rol decisiv asupra sentimentelor.Sistemul nervos cardiac intrinsec, sau creierul inimii, este format dintr-un complex de ganglioni, care contin propriul circuit local reprezentat de interneuroni simpatici si parasimpatici aferenti.
Dupa ce informatiile au fost prelucrate de catre neuronii intrinseci ai inimii, semnalele adecvate sunt trimise la nodurile sinoatriale si atrioventriculare, precum si la muschii inimii...

http://www.heartmath.org/research/research-science-of-the-heart.html

Pe scurt cercetarea institutului HearthMath spune ca inima emite un camp magnetic de 5 000 de ori mai mare decat cel emis de catre creier, avand o raza de actiune de cel putin 2, 5 m. Campul electric emis de catre inima este de 60 de ori mai puternic decat cel emis de catre creier.

Conform cercetatorilor atat inima cat si creierul au abilitatea de a anticipa viitorul, abilitate ce exista intuitiv in fiecare om. Inima poate genera un camp energetic pozitiv sau negativ in jurul unei persoane.

| aveadrianus2 explică (pentru Miauti):

Salut.Foarte interesant.
Multumesc pentru. comentariu!