| alinnephilim a întrebat:

Salut, o sa vi se para o intrebare mai ciudata.

Ce intelegeti voi prin moarte?
Cum este sa nu fii?

Nu imi explic inexistenta?!

Inexistenta este inexistenta pentru mine.

Sunt complet ametit cand ma gandesc cum este sa nu fii.

Nu ma sperie moartea si nici inexistenta. Moartea se poate explica, dar inexistenta?

Starea de somn imita moartea?

Răspuns Câştigător
| MMihai a răspuns:

Îți recomand să citești Istoria credințelor și ideilor religioase carte în trei volume de Mircea Eliade și "Filozofia esoterica a Indiei " Autor: CHATTERJI C. J. (Format: 13 x 20 cm Numar de agini: 144), Cărți despre daoism (taoism ), islamism, mozaism, despre cultul bahai, despre creștinism, etc + ce găsești pe Internet despre religii și filozofii teiste și ateiste. Nu am citit „Tratat de istoria religiilor", „De la Zalmoxis la Gengis Khan", „Sacrul si profanul", a apărut de același autor Mircea Eliade și cel puțin o carte despre yoga.etc. dar dacă le găsești poți să le citești și pe alea.
Au fost traduse în românește: Biblia Hazlia- care parodiază Biblia, dar râzi dacă o citești -, Originile Creștinismului, de George Ory, despre miturile Greciei Antice, despre religia vechilor Egipteni, despre islam, Bhagavad Gita, Coranul, Tao Te Ching, Dao De Jing, or Daodejing etc.
Este bine să citești despre toate credințele și despre toate religiile, dar asta nu înseamnă să neglijezi lucruri serioase : matematica, fizica, chimia, despre calculatoare, limba engleză etc.

12 răspunsuri:
| getutageo a răspuns:

Greu de raspuns din punctul meu de vedere moartea este trecerea intr-o alta lune(sufletul paraseste corpul)inexistenta si mai gru de explicatlaughing nu existi nimeni nu te cunoaste sau isi aduce de tine...si ai mai pus intrebarea Starea de somn imita moartea? atunci cand dormi toate simnturile tale incetinesc esti aproape inconstient iar moartea toate simnturile se opres deci da starea de somn imita moartea greu de explicat am incercat si eulaughing

| getutageo a răspuns:

Greu de raspuns din punctul meu de vedere moartea este trecerea intr-o alta lune(sufletul paraseste corpul)inexistenta si mai gru de explicatlaughing nu existi nimeni nu te cunoaste sau isi aduce aminte de tine...si ai mai pus intrebarea Starea de somn imita moartea? atunci cand dormi toate simnturile tale incetinesc esti aproape inconstient iar moartea toate simnturile se opres deci da starea de somn imita moartea greu de explicat am incercat si eulaughing

| venusdoom a răspuns:

Nu se poate vorbi de inexistenta pentru ca spiritul fiecaruia e nemuritor si din moment ce nimeni nu a inviat din morti nu putem sti ce se afla dupa moarte..., ea fiind intr un fel necesara pentru a lasa si alte creaturi sa traiasca. cred ca e un mister destul de interesant si avem garantia ca fiecare il vom trai. cred ca ultima intrebare imi aduce aminte ca auzeam de multe ori la inmormantari "...e ca si cum ar dormi, nu mi se pare deloc ca e mort etc. etc" apropo tu te gandeai cum ar fi sa nu existi fizic? pentru ca sunt mai multe feluri de "absente" cred ca "vid" e un cuvant mai potrivit pentru prop 5big grin sper ca ti e de folos

| bluebios a răspuns:

Nu cred ca starea de somn imita moartea pentru ca in somn mai si visezi. Ca sa-ti imaginezi cum este cand esti mort/inexistent etc, trebuie sa iti imaginezi cum te simteai inainte sa te nasti, dar un cand erai embrion, ci cum era inainte ca ovulul sa fie fecundat.

| chelstone a răspuns:

Daca nu au raspuns pascal sau tolstoi la aceasta intrebare, cu atat mai putin cred ca o sa reusesti sa primesti un raspuns aici, de fapt trebuie sa fiu cel putin tampit sa ma gandesc cum ar fi lumea fara mine, nu vad de ce m-ar interesa?!

| houyhnhnm a răspuns:

Astea-s intrebari fumate si rasfumate. Oricum nu poate sa iti ofere nimeni un raspuns sigur, nu poti sa ai certitudini legate de ce e dupa moarte. Eu cred ca nu este nimic. Dupa cum nu existai inainte sa te nasti, la fel vei inceta sa existi dupa moarte. Nu e intuneric, nu e lumina, nu percepi nimic, pentru ca ceea ce nu exista nu poate percepe nimic.
Legat de ultima intrebare, se spune ca "somnul e var cu mortea". Poti sa te gandesti la timpurile stravechi, cand omul traia in mijlocul naturii, printre dusmani naturali. Cand dormi, nu esti protejat, pentru ca simturile iti "amortesc" de asta exista si o adaptare animalelor (unele dorm ziua, altele noaptea - pentru a fi expuse mai greu sau pentru a vana mai usor, e ca un fel de vampirism reciproc; sau unele animale au doar un somn de veghe, care le permite sa fie semiconstiente de ceea ce li se intampla cand dorm, pentru a evita eventualele amenintari). Ai putea sa interpretezi si in felul asta expresia. Desigur, in ziua de azi nu mai e neaparat valabil, ca dormi acasa, in siguranta, dar ideea e ca in trecut, somnul iti punea in pericol viata. Pentru restul animalelor inca mai e valabil. Nu imita moartea, dar esti mai aproape de ea cand dormi.

| MMihai a răspuns:

Descarcă gratuit de pe net Open Office și documentația lui, ( în română și în engleză, circa 500 MB ) de pe pagini Open Office.org, cauți cu Google. Instalează softul ( circa 160 MB) și învață să lucrezi cu el.
Ai nevoie și de softul Adobe Acrobat Reader sau de altul pentru citit cărți în format electronic.
Și pe ăla îl iei gratuit de pe Net.
Documentația softurilor din grupa Open Office, o găsești pe Internet. Open Office, este un soft similar cu Office, și poate te descurci mai bine, cu acel soft decât cu Office de la Microsoft, că ăsta are multă documentație gratuită, în română și în engleză.
Oricum cu programul Writer scrii frumos la calculator.

Microsoft Office 200x, x=3 sau x=7 sau x=10 sunt softuri care se vând pe bani.
Microsoft Word, este o bucată din M.O. și nu îl poți obține gratis.
Fără bani este Open Office-ul, care este cam la fel de bun ca și M.s. Office.
Este mai interesant decât să pui întrebări aiurea, să înveți să lucrezi cu un soft, că tot ești în vacanță.

Dacă ai un stick de memorie sunt dispus să își dau niște cărți în format electronic de calculatoare, de matematică, de chimie, de fizică și de arte marțiale, (sunt cam slabe cele de arte marțiale) dar nu mă mai înnebunii din nou cu mesajele (pe privat)!

| MMihai a răspuns:

Ce intelegeti voi prin moarte? =când încetează cu totul și ireversibil
funcționarea creierului!

Starea de somn imita moartea?=nu

| MMihai a răspuns:

Am explicat unei fete despre formarea definirilor în științe, i-am scris și niște prostii dar citește ce am scris și reține ce este de reținut.
http://www.tpu.ro/......etc-acuma/
În afară de kickbox trebuie să înveți f serios și matematică, și fizică și chimie și să lucrezi cu calculatorul!
( Mai ales dacă faci la școală C++, ) descarcă gratuit și sistemul de operare Kiwi Ubuntu Linux sau Ubuntu Linux, și instalează-l, în limba română în paralel cu Windows-ul tău și navighează pe net din Linux!

| DorelSudoru a răspuns:

Nu poate fi explicata ce e asa de greustraight facestraight facestraight facelasatio asa fratilor

| MMihai a răspuns:

" Fizica, Matematica, Engleza si chimia, dar intr-o mai mica masura sunt materii de interes pentru mine. Sunt mate-info intensiv engleza. Mai departe vreau sa dau la academia tehnica militara, unde o sa am si probe fizice si psihice. Eu am programul dimineata din clasa a 11-a in care o sa trec peste o luna si kickboxul il fac de la 8 seara.
Probabil ca voi fi mai obosit a 2a zi, dar daca simt ca nu se poate si imi scad performantele scolare las kickboxul la o parte.
Scoala este prioritatea mea.
N-am prea lucrat nimic, dar o sa ma uit inainte cu 1 saptamana 2 pe caiete."
Ai numai prostii în cap : ce să cauți la Academia Tehnică Militară?
Înveți serios și dai la Politehnică la Calculatoare și dacă mai ajung la conducerea Românie gunoaie tip Băsescu lucrezi și tu niște ani în străinătate!

| Gripa a răspuns:

Moartea este o petrecere surpriza.