Aceea ca spre deosebire de Newton care a incercat sa explice stiintific ce se intimpla natural si Einstein tot la fel a facut.E aceeasi treaba dar teorii diferite ca sa nu mai amintesc de un vechi proverb cu bordeie...
Pai daca este aceaasi treaba, inseamna ca nu exista nicio deosebire intre legile enuntate de cei doi.
Bordeiele si obiceiurile difera...asadar cultura inseamna achizitionare de teorii.
Acum sute de ani un om incerca sa dea o explicatie rezonabila si cat mai aproape de realitatea unor fenomene acesta fiind Newton, iar ceva mai recent alt om incerca sa isi impuna teoriile lui despre univers chiar daca nu corespundeau realitatii.Cu alte cuvinte batea campii in cautarea de floricele pe campii hai sa le inmultim copii.Asta este diferenta dintre cei doi.Cat a reusit primul sa explice sau sa isi explice nu conteaza.Ce conteaza este intentia de a explica realitatea nu povesti de adormit copii. Einstein in afara de vorbarie ce a demonstrat? Vorba lunga saracia omului.Dar a devenit foarte faimos si cunoscut pentru cateva chestii care nici macar nu pot fi demonstrate.Altii care au adus mari realizari si cu ajutorul descopririlor ce le-au facut lumea se invarte acum nici nu prea au fost asa bagati in seama(Tesla).Se pare ca oamenii sant mai receptivi la povesti decat la ceva concret.Pai daca deja ai adus o masina gata facuta nu mai sant curios.Nici nu te bag in seama.Merg sa slavesc pe Dzeu si pe Einstein care spun povesti pentru ca povestile sant frumoase si ma face sa visez.
Se deosebesc in totalitate; de la conceptul de gravitatie si ce reprezinta ea la starea spatiului si definitia timpului etc.
Corect! asta vroiam sa citesc.
Newton nu știa ce e gravitația, nu știa cum funcționează, doar a adus ecuații care funcționează în condiții normale.
Einstein a explicat gravitația ca fiind curbarea spațiu-timpului și a venit cu niște ecuații mai complicate, dar mai exacte.
În condiții normale, rezultatele ecuațiilor lui Einstein sunt aproape identice cu ale lui Newton, dar în condiții excepționale, dilatarea timpului devine evidentă și rezultatele ecuațiilor diferă puternic.
Spre exemplu, Newton credea că gravitația se propagă instant, dacă ar dispărea Soarele, Pământul i-ar "simți" instant lipsa. Einstein zicea că gravitația se propagă cu viteza luminii, deci Pământul i-ar "simți" lipsa după 8 minute.
Oamenii puteau ajunge pe Lună cu ecuațiile lui Newton, dar sateliții GPS au nevoie de ecuațiile lui Einstein pentru a calcula efectele vitezei/gravitației asupra dilatării timpului și să-și sincronizeze ceasurile cu cele de pe Pământ.
Asta cu GPS-u` se zice pentru ca teoria lui einstein nu are nici o aplicatie, nu foloseste la nimic, nici nu poate fi demonstrata; numai induce copiii in eroare; nu exista asemenea ecuatii, se crede ca e ceva f.``savant``, lumea nu stie si inghite orice pe nemestecate;
SF-uri slabe...
Teoria relativității are aplicații, mai ales în astronomie, și efectele prezise au fost observate de nenumărate ori. Încă un loc în care teoria relativității e importantă e în acceleratoarele de particule, fiindcă particulele călătoresc cu o viteză apropiată de cea a luminii.
Legile lui Newton sunt trei legi ale fizicii care dau o relație directă între forțele care acționează asupra unui corp și mișcarea acelui corp.
Teoria lui Albert Einstein este E=mc la puterea a doua.
User252426 întreabă: