Hai totusi sa iti raspund, chiar daca si eu suspectez ca iti faci teme
"efort de razboi" =
- mobilizarea populatiei = DESTULA populatie
- recrutarea obligatorie (cel putin in tarile fara destula populatie, daca in SUA e obligatorie numai in unele state, in UK a fost pentru toti, totusi in SUA s-a recrutat in draci si in ww1, in ULTIMII draci in ww2, dupa Pearl Harbor)
mai exact controlul populatiei
materiale:
- petrol, petrol, PETROL, PETROL, *****PETROL*****
cu evidentul de rafinarii sa faci benzina/motorina
- carbuni, aproape idem petrol si in ww1 si in ww2 trenurile mergeau numai cu, carbuni
- otel (arme, casti, tanc-uri, etc.)
- aluminiu = avioane (si in ww1 la sfarsit au fost avioane metalice)
- CAUCIUC (nu cred ca te-ai gandit la asta) dar un tanc are juma' de tona de cauciuc, nave maritime, rezervoare de masini, chiar gamele, plosca cu apa, rezervoare de apa, samd au nevoie CRASA de cauciuc
- diverse alte materiale si metale (nichel, plumb, etc.) necesare pentru aliaje si alte chestii mai marunte, textile = uniforme, benzi de mitraliera (in ww1 erau pe textile), etc.
si acum lovitura de gratie: INDUSTRIE!
ww1 primul razboi in care s-a pus industria la greu in spatele razboiului, primul razboi in care cavaleria si atacurile la baioneta au fost un fiasco total, soldat cu aproape toti atacantii morti, din cauza mitralierelor care aveau destule gloante multumita industriei (in razboiul de secesiune din USA, s-a perfectionat la greu idea de gloante care nu se uda, nu se scurg, sunt dintr-o bucata, deci se incarca instant, samd, dar nu s-a folosit de frica, ca soldatii vor consuma 50 de gloante in speranta ca nimereste unul, in ww1 asta a fost ideea de baza, mai ales la mitraliere)
Da? Atunci cu ce mergi la război? Cu bâte și pietre?
Nu, bătele și pietrele sunt resurse naturale.
Asta am spus, că nu de ele ai nevoie, așa că degeaba întrebi de resurse naturale.
Probabil trebuia să formulez mult mai concis și clar întrebarea. Mulțumesc că mi-ați atras atenție!
Evident de agricultură. Fiindcă în orice tip de cădere economica și politică, agricultura poate rămâne în picioare. Până și sporturile cad la pământ. Așa că singurul domeniu susținator este agricultura și zootehnia. Resurse naturale: petrol, porumb, grâu, aur etc
În caz de război in prezent și acum 100 de ani, într-un singur loc ai șanse mai mari de supraviețuire " la țară", acolo ai pământul tău ce îl poți lucra pentru mâncare.
Îți crești animale pentru carne.
La oraș șansele sunt mici ca sunt ținte ale bombarideirilor și a armatei care vor anhila orașele, însă satele rămân tefere cât de cât. Raspuns pentru întrebarea ai nevoie de hrană. Si în ziua de azi dar mai ales în război, când producțiile de alimente se opresc din cauza războiului.
Nu mă refeream în calitate de cetățean, ci în cea de stat implicat în conflict. Oricum și aceste informații sunt utile. Mulțumesc și apreciez efortul
Mulțumesc frumos!
Vor fi utile informațiile astea. Nu fac teme, adun notițe pentru un proiect personal!
Ok, cu placere
Hai totusi sa iti raspund, chiar daca si eu suspectez ca iti faci teme
"efort de razboi" =
- mobilizarea populatiei = DESTULA populatie
- recrutarea obligatorie (cel putin in tarile fara destula populatie, daca in SUA e obligatorie numai in unele state, in UK a fost pentru toti, totusi in SUA s-a recrutat in draci si in ww1, in ULTIMII draci in ww2, dupa Pearl Harbor)
mai exact controlul populatiei
materiale:
- petrol, petrol, PETROL, PETROL, *****PETROL*****
cu evidentul de rafinarii sa faci benzina/motorina
- carbuni, aproape idem petrol si in ww1 si in ww2 trenurile mergeau numai cu, carbuni
- otel (arme, casti, tanc-uri, etc.)
- aluminiu = avioane (si in ww1 la sfarsit au fost avioane metalice)
- CAUCIUC (nu cred ca te-ai gandit la asta) dar un tanc are juma' de tona de cauciuc, nave maritime, rezervoare de masini, chiar gamele, plosca cu apa, rezervoare de apa, samd au nevoie CRASA de cauciuc
- diverse alte materiale si metale (nichel, plumb, etc.) necesare pentru aliaje si alte chestii mai marunte, textile = uniforme, benzi de mitraliera (in ww1 erau pe textile), etc.
si acum lovitura de gratie: INDUSTRIE!
ww1 primul razboi in care s-a pus industria la greu in spatele razboiului, primul razboi in care cavaleria si atacurile la baioneta au fost un fiasco total, soldat cu aproape toti atacantii morti, din cauza mitralierelor care aveau destule gloante multumita industriei (in razboiul de secesiune din USA, s-a perfectionat la greu idea de gloante care nu se uda, nu se scurg, sunt dintr-o bucata, deci se incarca instant, samd, dar nu s-a folosit de frica, ca soldatii vor consuma 50 de gloante in speranta ca nimereste unul, in ww1 asta a fost ideea de baza, mai ales la mitraliere)
Pogba14 întreabă: