1. O cauza ar putea fi parintii care muncesc mult, copii avand nevoie de afectiune ajung la altfel de mijloace
2. Aceste decesuri ar putea fi prevenite cu consilierea de catre un psiholog a copiilor care dau semne ca sunt tristi din cauza scolii, printilor etc
3. Prin asta ei cred ca se rezolva tot dar le creeza mult mai multe probleme parintilor, cadrelor didactice ( daca e la vreo scoala )
4. Eu cred ca au un sentiment de ura fata de tot ce e inconjoara, ca toata lumea le vrea raul si ca nimeni nu ii vrea. FUNDA?
Am nevoie si de parerile altor persoane
1. Sunt aproape sigur ca minorii se sinucid din fleacuri si prostii, in nici un caz din cauza ca realizeaza cat de limitata este conditia umana.
2. Aratandu le cat de prosti sunt.
3. Depinde daca crezi sau nu in Dumnezeu sau vreo forma de nemurire.
4. Sinuciderea vine din doua directii: ori este prea stupid sa aiba curajul sa treca peste diverse probleme aparent imense ori din inteligenta si minte buna dar gresit indrumata care pica in nihilism sau alte curente de gandire ce arata limitarea omului in cusa pe care o numim "viata".
1) Prostia (atat a copiilor cat si a parintilor)
2) N-ai cum
3) Nu, e o tampenie
4) Sunt persoane depresive sau foarte razgaiate
1. Atragerea atenţiei celor din jur.
2. Dă-mi un motiv pentru care aş face asta. Dacă un om este atrât de prost încât să-şi ia viaţa, mi se pare o decizie rezonabilă, deoarece ăla chiar nu merita să tyrăiască.
3. Nu, nu este. MAi bine îi omori pe ăia de te supără decât să te răzbuni pe tine.
4. Nu ştiu şi nici nu vreau să aflu.
1. Cauzele:
- neintelegere din partea apropiatilor, a societatii
-lipsa de apreciere la adresa ta
-neimplinirea profesionala, financiara, sentimentala
-esecul
-teama de a inainta in viata, etc
2. Cel care se gandeste la sinucidere ca la o solutie, ar fi ideal sa impartaseasca aceasta cuiva de incredere care il poate ajuta printr-o relatie mai apropiata, prin supraveghere chiar. Iar noi, cei din jurul lui, putem da mai multa importanta persoanelor pesimiste, descurajate, cu probleme.
3. Categoric, nu!
4. Descurajare, agonie, teama, depresie intr-un cuvant.
1.Problemele cu parintii sau problemele scolare.
2.Vedem ca anumitul subiect e mai retras.
3.E o solutie doar in psihologia lor pe moment.
2. Daca omul vrea sa plece, tu cu ce drept intervii? Nimeni nu traiesti viata altcuiva, asa ca fiecare ar trebui sa aiba dreptul la moarte. Cati se nenorocesc pentru ca incearca tot felul de metode.
1. Nu stiam ca minorii se sinucid intre ei.
2.Decese poate. Consiliere psihologica, crearea unui psihic puternic de catre parinti, profesori, depistarea acestor stari ce duc la sinucidere din timp
3. Poti sa renunti la probleme mai ales daca esti minor nu trebuie sa renunti la viata.
4. Sunt cu un psihic slab si vor sa demonstreze ca sunt puternici, curajosi iar oamenii ii vor lua in serios facand asta. Sunt vai de capul lor.
anonim_4396 întreabă: