| Cobrea_Alberto_2001 a întrebat:

Sunt mare fan al lucrurilor sinistre, drept urmare, azi am explorat o casa veche parasita. In ea am gasit o gramada de lucruri intre care am gasit o geanta. Am deschis respectiva geanta si in ea se afla o masca de gaze si niste substante. Pe una din ele scria "solutie de degazare". Poate cineva cunoscator in asa ceva sa imi spuna daca e toxica? Din greseala am luat contact cu ea.

3 răspunsuri:
| alex15ccc a răspuns:

Este o solutie care transforma gazele din apa(oxigen si co2) in alte substante mai putin nocive pentru partile metalice dintr-un cazan ( sa nu rugineasca). nu ai ce sa patesti, solutia nu e toxica, insa ar fi bina sa folosesti manusi si sa nu respiri vapori daca ai scapat-o pe jos.

| RAY a răspuns:

Ai grija la virusi, microbi si sa ai grija pe ce propietate intri

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Nu-i toxica acea solutie. Fiola respectiva se infasoara intr-un tifon, sau chiar batista, se introduce in masca de gaze atunci cand esti intr-o atmosfera contaminata si se sparge inauntrul mastii fiind. Vaporii degajati diminueaza si combat efectul toxic al majoritatii gazelor toxice folosite/cunoscute. Nu lua in seama "agaricii" care au vazut masti de gaze doar in filme.