Există, ascuns undeva în ADN. Dar, ca orice sămânță, trebuie îngrijit. Actualul sistem educațional nu dă importanță evaluării și îngrijirii acestei semințe, punând accent în principal pe modelarea individului spre a ajunge doar cineva cu o gândire liniară. Din păcate. Chiar și în domenii tehnologice, unde contează mult gândirea de tip out of box.
Am citit multe cărți despre chestia asta. Studii făcute de oameni de știință fenomenali, care nu sunt promovați așa cum ar trebui, arată clar faptul că înclinația spre un anumit domeniu are rădăcina moștenită genetic. Degeaba te naști cu înclinație către pictură sau muzică, dacă cei din jurul tău te forțează să alegi o altă cale. Asta este cu adevărat o cruzime. Oh, sunt atât de multe de spus aici...
Nu știu cine ești, și ce îți place să faci. Dar, îți recomand din tot sufletul să faci exact ce îți place. Banii trebuie să fie doar un mijloc, nu un scop.
Mulțumesc pentru acest răspuns! Chiar aveam nevoie să aud asta! :=)
Aici vorbești despre talentul (innăscut) de a combina cuvinte
https://www.tpu.ro/......nalizez_1/
Se spune despre cineva că are talent, dacă reușește să devină expert, performer într-o anumită tehnică, meserie, artă. Cum devii? Prin efort, exersare, dăruire, exercițiu, îndrumare din partea unui maestru. Cum puteai să te naști cu toate aceste abilități, care să iasă așa, din tine, deodată fără să depui aceste activități. Doar după ce le-a făcut pe toate, poți spune ce cineva are talent.
Te naști cu el. Maneliștii nu au o singura oră de canto, dar cântă mai bine decât 99% din vocaliști. Asta e prostie mare cu munca, unii nu muncesc deloc și fac cu ușurință o anumită chestie, pe când alții muncesc toată viața pentru aia.
Cu talentul TE NASTI
munca si perseverenta te aduc NUMAI pana la un anumit punct si atat... DOAR ATAT
ca sa iti dau un exemplu, sunt oameni carora le place sah-ul in mod serios, si studiaza, invata, citesc, joaca, etc. si cand ajung in varful capabilitatii, vine un pusti de 12 ani care are NUMAI talent si ii bate de le suna apa in cap (la sah, evident )
nu ti-am dat un exemplu exact, hai sa iti dau unul, eu ma pricep la IT, BINE... ma duce minte, inteleg, citesc documentatii pe repede inainte si reusesc sa fac treaba, ei bine, am un prieten cu care ma cunosc de ani buni, care a avut intotdeauna parte de calculator SUPER performant, samd, iar dupa atatia ani, in continuare confuda SERIOS mere cu pere cand e vorba de IT, si vine la mine pentru maruntisuri care pentru mine sunt pur si simplu EVIDENTE
Cu talentul nu te nasti. El este cultivat prin multa munca, perseverenta si pasiune.
Spui aici că nu te naști cu talentul, el trebuind a fi cultivat pe parcurs. Cum poți să cultivi ceva ce nu există din start?
Mozart compunea la 5 ani inainte sa stie sa scrie.
Asa ca iar ai dat cu bata-n balta.
Există talent înnăscut, dar nu toți își folosesc acest talent. De aceea pare că sunt puține cazuri. Talentul fără muncă este egal cu zero.
Ciprian964335345 întreabă:
AvalohAlyn întreabă: