| Pirlea_Andrei_1997 a întrebat:

Salut TPU,am si eu o intrebare, de ce un magnet are 2 poli?

15 răspunsuri:
| Prezidentul a răspuns:

De ce pamantul are 2 poli?

| relian a răspuns (pentru Prezidentul):

Pt ca are magnetism.Dar omu intreaba ce este aia magnestism, cum apare, de ce apare chestii de genul asta.Asa si soarele are tot 2 poli nu?

| relian a răspuns:

Citi ai vazut sau au raspuns la intrebarea ta? Nu se prea inghesuie nimeni cind vine vorba despre chestii clare, despre chestii ce pot fi aratate, demopnstrate.Ia pune o intrebare despre o teorie, despre religie si etc sa vezi citi dau navala aici care mai de care sa iti explice el tie teoria ca el stie ca inteles-o etc.Cind e vorba de ceva ce s-ar putea explica bate vintul, ori cum e cazul de fata te trimite la scoala la clasa nu stiu care.Si stii de ce? Pt ca cine te trimite acolo o face sa scape de tine, nici el nu stie cei ala un magnet.Citi de pe aici crezi tu ca stie cei ala un magnet? Nici unul asta e raspunsul corect.Nici eu nu stiu, as vrea sa stiu, sa inteleg, dar se pare nu pe aici vo gasi raspunsul. Daca aflu ceva o sa revin sa iti spun. Pina atunci bafta la citi mai multi care sa raspunda.

| relian a răspuns:

Ok cred ca magnetul este un material in care atomii au o anumita configuratie, sint asezati dispusi intr-o anumita ordine, iar electronii ....nu mai stiu ce dar totul este legat de atomi, de modul cum sint legati, aranjati intre ei si de modul cum se misca electroni in cadrul acestor atomi.Cam asta am dedus deocamdata si cred ca as putea sa spun este corect, insa exact ce se intimpla si cum urmeaza sa aflu.De ce are doi ploi un magnet? Pt ca atomi care formeaza un magnet au cum am spus o asezare anume in cadrul magnetului.Totu tine de aceasta arenjare si trebuie sa aflam de la cineva cum anume sint arenjati atomii, cum sint legati si cum se rotesc electronii in cadrul acestor atomi.

| DaniTDCI a răspuns:

Cand o sa ajungi pe clasa a 6 a o sa inveti la fizica, in acest caz daca ai trecut ce clasa a 6 a. un magnet are 2 poli polul nord si polul sud. daca rupi un magnet, ei se vor separa definitiv. si cand vei incerca sa ii pui la loc ei automat se vor respinge datorita acelor 2 poli. funda?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Extrpoland,este ca si cum ai inteba:de ce intr-un atom sunt electroni si pozitroj?

| relian a răspuns (pentru anonim_4396):

Adica? Normal ca intr-un atom sint electroni, protoni etc si mai departe? Explica sa intelegem si noi, sau doar voiai sa spui ca esti si tu prezent pe aici

| anonim_4396 a răspuns (pentru relian):

Relian,iti raspund exact cu "judecata" ta: adica? Normal ca un magnet sa aiba doi poli. Explica de ce ai pus aceasta intrebare ca sa intelegem si noi, sau doar ca sa te afli in treaba? Nu o face pe mai desteptul de cat esti! Vrei sa dezvoltam subiectul? Astept sa te produci.

| relian a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca doresti sa dezvolti ceva raspundei celui care a intrebat, dar raspunde la intrebare nu cauta sa schimbi subiectul. Pina una alta numai bine si daca ai chef de scandal cauta pe altu, eu nu sint curios de asa ceva.

| ThePathWalker a răspuns:

O intrebare buna. datorita configuratiei electronilor din atomii de fier electronii se pot pozitiona in anumite conditii ordonat (in magnetii mai puternici mai bine decat in altii). Astfel fortele electromagnetice produse de fiecare in parte nu se mai neutralizeaza reciproc, ci creeaza o forta mare bine directionata dea lungul magnetului. Desigur, aceasta va imbinge intr-o extremitate si trage sau atrage in alta. happy Hai ca merit fund laughing

| relian a răspuns (pentru ThePathWalker):

Si pe limba noastra ar suna cum? Lasa astaea ca le gasi si eu pe net, cum anume se pozitioneaza? Si magnetul este fier? De ex magnetita nu este fier, poate o fi vreun metal ceva dar nu fier.Nu stiu cum sa pun si eu emoneticoane din astea, voi cum le puneti? Ca as ride si eu cu tine.

Deci normal oricare atom este sau tinde sa fie neutru din pct de vedere electric,asta datorita ca cum spuneai sau citai se neutralizeaza reciproc,adica numarul de electroni(-) sint egali cu numarul de protoni(+)deci fiecare a tom ar fi neutru. Pina aici e in regula, problema este cum apare aceasta schimbare, aceasta noua pozitionare, probabil a unui atom fata de altu. Daca fiecare aton ar fi neutru, deci cum am pozitiona nu am obtine un magnet.Sau cum? Grea mai e chimia asta, dar asa e cind nu ai avut si nu ai un profesor adevarat.Bine unde mai pui ca nici noi nu ne omoram la timpul respectiv sa intelegem ceva, ori sa intrebam daca nu pricepeam.Haide sa punem fiecare ce stim sa sa vedem daca reusim sa ne explicam singuri, macar acum si tot e bine.Deci..magnetita este un material ..in care atomii sint legati printr-o legatura....Stim ca atomii tind sa fie neutri electric, deci cum fac ei sa aiba sarcina? Prin modificare numarului de electroni sau protoni.Si mai departe cine ne ajuta, vreun chimist pe aici ceva?

| ThePathWalker a răspuns (pentru relian):

Dacă chiar nu ai înțeles explicația mea asta se datorează inteligentei și culturii tale în domeniul fizicii limitate. Dacă ai fi plecat de la premiza ca acei atomi se ordonează datorita structurii lor în anumite condiții atunci ar fi debusolat clar cum funcționează un magnet și de ce are doi poli. Anume de ce se pot ordona nu iti pot spune pentru ca nu stiu exac, pentru ca foarte probabil necesita formule complexe si fizica cuantica.
În legatura cu magnetita, exista și alte metale tranzistoale vecine cu Fe (proprietăți asemănătoare) care pot intra în compoziția unui magnet.

Man eu am incercat sa discutam normal, frumos, nu cunostinte limitate si bla bla.Cu alte cuvinte eu is prost si tu esti ala marele destept care sta pe tpu.Si te asigur ca habar nu ai, exact habar nu ai, iar ce ai scris ai copiat de pe net.Am si spus ce ai scris tu sau copy-paste am gasit si eu dar nu ma lamureste si te asigur ca nici pe tine nu tea lamurit. Pina la urma esti pe aici sa jignesti sau ce? Eu cel putin recunosc ca atunci cind cineva face asta il jignesc si eu cum pot, desi normal ar fi sa imi vad de treaba.toti pe aici se dau mari cunoscatori, cind de fapt habar nu avem, deci si eu sint printre astia, insa eu cel putin recunosc si caut sa ma lamuresc si daca neam ajuta unu cu altu poate ca am reusi cumva ceva.Insa voi nu prea sinteti curiosi de asa ceva. Iara ce tu ai scris acum ultima oara pur si simplu sint fraze fara nici o noima. Uite la mine cum am inceput si am incercat sa lamurim citeva chestii.Cel putin eu stiu ce este ala un atom, ce tinde sa faca sau in ce stare sint.In sf nici nu trebuia sa iti mai raspund, deci nu te mai obosi sa scrii ceva ca nu mai sunt eu curios acum.Bye.

| romania23 a răspuns:

Eu cred ca asa sau inventat

Întrebări similare