Dar de ce te preocupă aşa mult subiectul? Doar aşa de curiozitate? Te întreb pentru că mi se pare un subiect banal. Şi un copil înţelege când îi spui că un lucru e umed.
Dă-mi tu un răspuns bun dacă ți se pare ca e un subiect asa "banal". Eu cred ca site-ul asta a fost făcut ca să ne ajutam între noi, nu se ne judecam unii pe alții. Nu-ți convine ceea ce citești, nu comenta aiurea.
Mersi de răspuns, însă asta aflasem și eu deja. Am specificat foarte clar mai sus ca nu vreau idei luate de pe Internet, însă îți apreciez minimul de efort depus. ✌️Mai bine decât sa vad oameni complexati prin comentarii, care, din câte observ, suferă de o lipsa acuta de atenție venita în special din partea familiei și care încearcă sa se afirme cu ale lor prejudecăți, de parca le-ar asculta cineva punctul de vedere.
Mai simplu de atat nu se poate. Sau nu intelegi de unde e apa in aer?
Mare Ți-e gradina, Doamne... Am întrebat eu de unde provine apa din aer? Am precizat asa ceva mai sus? N-ai cu cine discuta, asta-i adevarul... Explică-mi de exemplu ce fenomene au loc în atmosfera atunci când umiditatea de-afara este ridicata sau scăzută? Cum este influențată clima? La ce temperaturi sa ma aștept? Dacă nici asa nu ești în stare să-mi explici, atunci e strigător la cer cu tine, sa ții minte de la mine. Poate ești analfabet funcțional și nu înțelegi sensul unei propoziții? Eu atât ți-am putut explica.
Sus ai intrebat doar ce e umiditatea.
Eh, uite ca mai greșesc și eu. Dar nu-mi spune mie ca nu inteleg de unde provine apa din aer, ca nu ți-am cerut să-mi vorbești mie despre asa ceva. La fel ca la Sabin, îți spun și ție același lucru: nu-ti convine ceea vezi/citești, stai în banca ta și nu comenta aiurea.
Cât de ud e aerul. Cantitatea de apa din aer.
Multa apa = umiditate mare
"Umiditate" provine de la cuvântul "ud". Ca sa fie ceva ud, trebuie sa fie atins de apa. Dar apa se transforma in vapori atunci când este încălzită. Acei vapori la radul lor modifica aerul din încăpere sau de afara, iar acestei stări i s-a dat numele de "umiditate".
Eu as defini-o ca fiind o proprietate a unui corp raportat la cantitatea de lichid si anumiti factori de mediu care influienteaza starea acestuia.
Ex e umiditate crescuta in padurile ecuatoriale datorita vegetaiei si climei.