Da este foarte posibil de fapt asa si s-a intamplat o data
acuma miliarde de ani o planeta de marimea plantetei marte sa ciocnit violent cu pamantul se pare ca ambele planete erau pe acelasi orbita, din acea ciocnire a aparut luna
vezi doc asta http://istoria-lumii.ucoz.com/......etelor/128
Nu.
Primo,Marte e si acum a 3-a planeta.
Secuno, in nici-un documentar nu scrie ca Marte ar fi lovit Pamantul, afirmatia fiind nefondata si inconsistenta cu dovezile si datele pe care le avem in prezent.
Tertio, a cere argumente contrare unei afirmatii neintemeiate este eroarea de logica "Transferul sarcinii dovezii."
Salut!
Eu stiam ca Pamantul s-a ciocnit cu o planeta de marimea planetei Marte, nu cu Marte, in urma ciocnirii s-a inclinat axa la 23, 5 grade N si au rezultate doua Luni (formate in timp din bucatile de materie aruncate in spatiu), care cica s-au ciocnit si a ramas doar una.
Nu prea cred ca e adevarat. N-am auzit niciodata teoria asta pana acum. Daca Marte s-ar fi ciocnit cu Pamantul probabil ar fi foarte multe dovezi in acest sens. Si probabil Marte ar fi fost spulberata pentru ca e mult mai mica decat Pamantul. Ar fi fost un cataclism urias care ar fi avut urmari clare pe Pamant. Cand un corp cam de marimea lui Marte a lovit Pamantul acum 4.5 miliarde de ani, toate resturile care au rezultat impactului s-au unit ulterior si au format Luna. Deci Luna e dovada acestui impact. Daca Marte s-ar fi ciocnit cu Pamantul ar fi trebuit sa avem un rezultat asemanator.
Nu, era altceva: Pamantul s-a lovit de o alta planeta singuratica de aproape aceiasi marime ca ea si s-a format Luna de azi.
Daca Marte s-ar fi izbit de Terra, Marte n-ar mai fi existat in prezent. De ce? Fiindca este mult mai mica ca Terra.
Mai, aproape toate programele de genul acesta sunt egale cu zero. Nu au ce sa mai inventeze ca sa captiveze privitorul, crede-ma ca doat 5 sau 6 % de pe programul discovery este adevarat. La fel si cu History, wild, etc.
Dar nici Terra nu ar mai fi existat. De ce? Marte e destul de mare cat sa devieze Pamantul de pe traiectorie(impulsul transferat e suficient sa zboare Terra de pe orbita)
Meme10Meme întreabă: