| Aron12 a întrebat:

Asi vrea sa stiu raspunsul la o intrebare care ma macina de ceva vreme! NU va intrebati ce este dincolo de planeta noastra?! Adica ce vreau sa spun este ca in spatiu este negru! VId, infinit etc.Dar vreau sa stiu ce este acel loc negru! Daca mergi prin spatiu unde ajungi!? Locul ala negru ce este? Raspuns repede dau funda+vot!

Răspuns Câştigător
| ErrorFound a răspuns:

Chestia aia neagra este asa cum ai zis tu, vid. In vid, lumina nu poate sa fie vizibila fiindca nu exista lucruri care sa o reflecte. Bine, soarele si stelele stralucesc fiindca emit lumina...
Nici nu stim daca e infinit...Sunt doar presupuneri.
Universul e mult mai complex decat vei crede tu vreodata. Noi nu stim decat 0. 00001%(aproximare) din ce exista in el. Chiar mai putin...
Imagineaza-ti ca stim numai 20% din ce exista pe Pamant...

3 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Acum 100 de ani, mi-as fi pus aceste intrebari, in prezent nu mai sunt nevoit sa fac asta pentru ca stiinta ne ofera raspunsul.

| Exilee a răspuns:

DIncolo de planeta noastra sunt alte planete telurice, giganti gazosi, nebuloase, galaxii, stelele etc...

| feel1this1moment a răspuns:

Asa cum ii spui tu, chestia neagra este cum ar veni cerul la noi. Si cerul nostrum ar fi tot negru, dar este albastru din cauza incarcarii troposferei. Cu cat te indepartezi mai mult de planeta noastra, spatial inconjurator devine tot mai negru, deoarece in spatiu este vid si nu este atmosfera. Se spune ca spatial (universal) este infinit, insa nu s-a dovedit. Acea chestier neagra este, cum ar veni, material prima a spatiului, iar stelele nu plutesc pe ea, ci sunt tinute de catre gravitatia altor planete (in cazul galaxiei noastre, Soarele). Sper ca te-am lamurit.
Funda?