1. Joaca-te putin cu focusarea, nu incerca doar 16x cu 40x, vezi cum iti lucreaza condensatorul de camp (cred ca este undeva sub stativul pe care pui lamelele), vezi cum este imaginea cu darkfield si lightfield.
2. Vezi ce rezolutie are televizorul tau sau ecranul computerului.
3. (si cred ca cel mai important!), camerele cu care vin microscoapele sunt VGA, (un 480 cu 720), si in mod SIGUR, review-erii carora le-ai vazut clipurile pe Youtube nu au folosit echipamentul video standard al microscopului.
Pastrand proportiile, este ca si cum ai incerca sa fotografiezi cu o camera de telefon mobil (16 mega pixeli), o imagine data de Hubble cu cei 1, 5 miliarde de pixeli ai sai...si sa vrei sa-ti iasa la fel.
later edit:
acum 3 ore | lettuceax explică (pentru Darkmagic):
"am pus totul in regula m-am uitat si la lamelele preparate si intr-adevar se vedeau ca la cei ce au filmat pe Youtube"
- Schimba camera, review-erii de pe Youtube NU au folosit echipamentul standard (vga) cu care a venit microscopul.
Nu e vorba de aia, e vorba ca am pus totul in regula m-am uitat si la lamelele preparate si intr-adevar se vedeau ca la cei ce au filmat pe yt, ideea e ca ei au pus o picatura de apa la microscop au marit de 40x si au vazut microbii aia. ideea e ca eu cu wf de 16 ocularul de 40 si breslow de 2x nu am vazut decat niste puncte ce se miscau, aia le vedeau supradimensionate nu stiu cum sa-ti explic
https://imgur.com/a/8BbisBQ
plus ca m-am jucat destul cu focusarea si tot degeaba.