Temele din programa pentru clasa a 10a profilul real la materia Psihologie se împart în 3 mari capitole, după cum urmează:
I. INTRODUCERE ÎN PSIHOLOGIE
1. Definirea psihologiei
2. Ce este personalitatea?
3. Psihologia și viața cotidiană
II. STRUCTURA ȘI DEZVOLTAREA PERSONALITĂȚII
1. Percepția
2. Senzația
3. Gândirea
4. Limbajul
5. Imaginația
6. Memoria
7. Afectivitatea
8. Motivația
9. Voința
10. Atenția
11. Temperamentul
12. Caracterul
III. ELEMENTE DE PSIHOLOGIE SOCIALĂ
1. Imaginea de sine și percepția socială
2. Grupurile sociale și relațiile interpersonale
3. Comportamentele prosociale și antisociale
4. Atitudinile sociale și schimbarea lor
În ceea ce privește aseamărarea dintre Logică și argumentare și Psihologie îți pot spune doar că logica este o știință de susținere a psihologiei, deci anumite noțiuni (cum ar fi definiție, termen, reprezentant, mulțime, enunț, valoare de adevăr, inducție, deducție, silogism etc.) se reiau și sunt folosite în psihologie, dar per total materiile sunt diferite și studiază fenomene distincte.
Ambele materii fac parte din categoria celor socio-umane, deci dacă una dintre ele îți place, este foarte posibil ca și celalată să fie pe placul tău.
B-Bye!
Buna, aam noi nu am avut parte de un porf cu care sa facem psiho dar cat am facut mi am dat seama ca oricum nu are nicio legatura, logica e una psihologia e alta, ele oricum tin de partea de gandire, asta e partea a doua dar sunt materii diferite si nu coincid, vaai ce mi a placut logica ce as mai vrea sa mai fac... mi a placut la nebunie si eram considerat nebun ca imi placea mai ales ca era un profesor f dur care a lasat f multi corijenti in tot liceul dar mie mi se parea ca ei bine chiar ne punea sa gandim era prea tare
anonim_4396 întreabă: