"prin munca mea, vecinului fara autorizatie, de ce trebuie..."
Ce vrei sa zici prin "vecinului fara autorizatie"? Ar trebui sa aiba vecinul autorizatie ca sa poata sa cumpere? sau cum?
Cred ca s-a referit la faptul de a-i vinde vecinului, el ca vanzator neavand autorizatie
Legea e veche de când lumea. De când oamenii trăiesc împreună legea s-a impus; ca o necesitate. Dacă n-ar fi legi ar face fiecare ce ar vrea. Legile fac posibil ca oamenii să trăiască în pace într-o comunitate. Nu e nimic absurd sau ne la locul lui în faptul că există legi. Pe ce principii se stabilesc? Păi sunt mulţi factori care se iau în considerare. Nu e deloc simplu. Pentru asta sunt corpuri legislative, care se ocupă cu asa ceva. care stabilesc ce trebuie făcut pentru ca o societate să poată să funcţioneze. Dacă, de exemplu, nu s-ar plăti impozite, nu ar fi bani la buget, nu ar putea fi plătite activităţile ne productive (armata, poliţia, pompierii...)
Citeste putin istoria shogunilor, mai ales primii 2-3. Razboaie continue intre triburi. Cum a reusit sa pacifice "nobilii" si razboinicii? Ce spui tu cu rosia este altceva, un mic razboi comercial prin care cei mici sunt eliminati treptat.
Vandut o rosie vecinului e diferit de a-ti face o profesie din a vinde rosii la piata.
Nu conteaza cantitatea, nu este legal sa faci ceva la negru, dar oricum vad ca va ti axat pe treaba cu rosia si nu ati inteles esenta
Asa, si de ce crezi ca legile ar fi contra societatii? Daca masinile ar avea voie sa circule si pe stanga si pe dreapta, cu ce viteza vrea soferul, trece intersectia cand vrea muschii lui, pot sa circule si pe trotuare, etc., crezi ca ar fi mai bine pentru trafic?
1.Legile au aparut din greseala(cum apar si oamenii, de asemenea)
2. Legile au fost inventate de un prost(la cum sunt formulate, unele-s chiar penibile)
3. Daca ceva ii convine lui Dragnea, atunci e legal. Spui ceva, te salta' fiscul.
Stai, nene, linistit.Vinde-i omului rosia sa nu moara de foame!
Fara a avea eu autorizatie, am dat doar un exemplu, dar cred ca intelegeti la ce ma refer.
Din nefericire, sunt multe legi absurde in lume.Asta este o dovada in plus ca politicul nu este in slujba cetatenilor.Din ceea ce producem taxarea pe venit sare de 50%.La care se mai adauga si alte taxe si impozite. Daca ar fi corect si transparent folositi acei bani ar mai fi cum ar mai fi, dar...
Si daca nu platim impozitele spre ex, de ce suntem judecati dupa regulile lor? Cine sunt ei sau dc sunt facute legiile astea care ne impiedica sa facem ceva anume daca noi asta vrem?
andrandrandra întreabă: