| UnOmModest a întrebat:

Cum definiti voi frica? Stiu, multi dintre voi credeti ca aceasta este un sentiment dar daca nu este asa?
Hai sa o luam din alta perspectiva, atunci cand o persoana isi pune in gand ideea de a realiza ceva, si chiar este pe cale sa realizeze acel ceva, destul de important pentru ea, la un moment dat va avea de aface cu un obstacol, si din start persoana respectiva va avea tendinta de a face un pas inapoi.
Ei, ce credeti ca apare aici? Hmm..., haideti, ce credeti?
Apare frica nu? frica de ce? de esec? de parerea celor din jur? de nesiguranta?, etc...
Exact, exact despre asta vorbeam, atunci cand frica isi face aparitia in viata noastra, mai bine spus pe drumul nostru catre viitor dintr-o data lucrurile iau o alta intorsatura, si nu mai continuam sa mergem mai departe, stam pe loc.
Cauza? am spus-o mai sus.
Atunci cand suntem dornici de a lua-o de la zero, celelate sentimente ne sunt activate: optimismul, bucuria, fericirea, rabdarea, apar toate sentimentele, starile pozitive, mai putin frica care aduce cu ea sentimentele specifice ei: neincrederea, deznadejdea, nesiguranta, ura, etc...
Credeti oare ca frica anuleaza toate sentimetele pozitive care nu ajuta sa traim, credeti ca e acel ceva care ne face neutri la tot ce se afla in jurul nostru si ne cufunda intr-o lume monotona, lipsita de culoare, spernata si viata?
Deci? Ce aveti de zis?
Argumentati.
Multumesc.

Răspuns Câştigător
| al9264 a răspuns:

Frica e mai degraba o stare in care te gandesti la ce se poate intampla inainte de a face un lucru, indiferent daca posibilitatea e reala sau nu. Poti bloca frica respingand scenariile create in minte si incercand sa creezi alte scenarii, unele cu final fericit, sau sa nu fi atent la ce spune mintea ta.

10 răspunsuri:
| Rayyy a răspuns:

Bună,

De fapt, nu este tocmai un sentiment ci mai mult un semnal de alarmă pe care organismul uman l-a dezvoltat de-a lungul evoluției. Când suntem în primejdie sau ne simțim amenințați de anumite aspecte, creierul nostru reacționează la acest posibil pericol creând frica. Cu alte cuvinte, corpul nostru generează teama ca un mecanism de proprie apărare.

Nu cred că în situația pe care ai descris-o tu este neapărat vorba de frica propriu-zisă, ci mai mult de respingere și neapartenență la anumite grupuri sociale. Nu poți spune că îți este teamă să nu realizezi ceva. Mai degrabă, posibilul tău eșec ar genera o neliniște în echilibrul vieții tale, o dezamăgire în rândul așteptărilor tale și a celor din jurul tău.

De asemenea, această "frică" pe care o numești tu anulează sentimentele pozitive numai dacă o lași. Dacă știi cum să fii puternic și încrezător în propriile forțe, nu ai avea de ce să te lovești de această problemă.

| UnOmModest explică (pentru Rayyy):

Am dat doar un exemplu, printre multe altele de astfel.

| ErrorFound a răspuns:

Daca intelegi frica ai control total asupra oamenilor.
Nu mi-e frica de nimic. Nici de moarte. Toti oamenii mor si nu vad diferenta daca mori acum sau peste 80 de ani. Chiar nu are rost...

| OOOLEOOO a răspuns:

Lipsa de incredere in fortele proprii.

Inca de cand era mic acest x isi a repetat/ii sa repetat sa ''stea in banca lui'' si ca nu este bun de nimic.
Prin autosugestie aceste fraze au devenit realitate pentru el, astfel a adoptat o personalitate slaba, fricoasa cu lipsa de incredere in puterea lui interioara.O personalitate Omega

Vestea buna este ca tot prin autosugestie te poti ''vindeca''

| VladGH a răspuns:

Fiecare din noi suntem urmariti toata viata de frica. Avem frica sa nu gresim cu ceva in viata asta. Uneori din frica nu facem lucruri care ne poate schimba.

| UnOmModest explică (pentru VladGH):

Dar ce crezi tu ca este frica?

| VladGH a răspuns (pentru UnOmModest):

Exemplu pentru mine ce este frica : mie nu mi-e frica sa mor dar mi-e frica in viata asta sa nu ma imbolnavesc, sa nu nimeresc la puscarie, sa nu imi pierd mintile. Este ceva ce ma urmareste mereu, si cred ca nu numai pe mine. Adica nu ma framint zi de zi cu asta, doar ca actioneaza autoat in unele momente.

| mariaalessandra a răspuns:

,,De ce ti-e frica nu scapi''.

| Mariix a răspuns:

Salut! Dupa parerea mea, frica este o tulburare resimtita ca o stare de neliniste, fiind provocata de un pericol real sau imaginar.Nu pot spune ca frica anuleaza TOATE sentimentele pozitive decat catevawinking.

| BunnyRabbit a răspuns:

Eu cred ca frica este tot un sentiment [sau ceva de genul ] acel moment cand se intampla ceva pe care tu nu-l percepi sau ceva groaznic sau ceva prea mare/puternic pentru tine...

Întrebări similare