Logic ar fi ca, psihologia sa fie usoara, pe intelesul si placul tuturor, sa va invete despre oameni si comportamentul lor.
Daca nu se face asa, atunci primul/prima care pica testele e... profesorul.
Logica pentru mine a fost ceva imposibil in clasa a 9-a. Psihologia, insa, am inteles-o, mi s-a parut destul de frumoasa si foarte usoara.
Este destul de usoara, adica mie mi s-a parut destul de usoara. Depinde si de persoana, spre exemplu in clasa mea eu cred ca am fost singurul, sau printre singurii care chiar au inteles ceva din psihologie, si chiar mi-a placut mult si mi se parea foarte usoara, dar si profesoara facea materia sa para usoara, acum depinde si de persoana cu care faci acea materie, daca faci cu o baba inganfata de 60 de ani, care nu explica nimic, este posibil sa nu intelegi nimic, dar daca faci cu cineva care stie sa explice bine, si este de treaba, atunci ai mai mari sanse sa intelegi. Acum depinde si de tine, si de profesor/profesoara. In principal, parerea mea este ca psihologia nu este o materie grea, este destul de usoara.
Pai nu o sa fie greu rau. E mai mult de tocit, in principiu. Depinde mult de profesor, daca se va implica si va va pune sa faceti activitati interesante (pentru imaginatie, memorie si altele). In cazul meu, doar ne preda din manual, deci a fost cam urat si plictisitor. Daca veti face genul asta de activitati, materia o sa ti se para mai interesanta. Veti invata despre psihic (cu ipostazele sale: inconstient, subconstient si constient), despre gandire, memorie si imaginatie, despre motivatie, vointa, afectivitate, atentie, despre limbaj, despre personalitate si temperament, despre creativitate si mai pe la final, despre imaginea de sine, relatii interpersonale si cam asta ar fi materia. Repet, o sa fie frumos daca se va implica. Eu aveam asteptari de la psihologie ca stiam ca o sa fie interesant sa invatam despre noi, dar profa m-a cam dezamagit. Probabil de-aia acum am dat comanda de mai multe carti de psihologie practica, fiindca vreau sa invat mai multe despre cum gandesc oamenii. ) Sper ca te-am ajutat sa scapi de griji pentru ca sigur te vei descurca.
Este o materie interesantă. Nu te gândi că înveți nu știu ce..cu timpul o să devină o materie ca oricare alta. Se leagă foarte foarte puțin de biologia de aXIa. E mai mult de învățat, dar e destul de captivant. Depinde și ce profesor o să ai, succes!