| VladSilviu a întrebat:

Dau fundita pentru raspunsu corect:
Un ac poate sa pluteasca pe apa? happy

Răspuns Câştigător
| adriana543768654567895334 a răspuns:

Pai... Am incercat si a stat pe apa, adica plutea dar dupa aia am apasat putin pe el si s-a bagat la fund, apoi am mai incercat sa il mai pun odata deasupra si nu a mai mers deci raspunsu meu este ca atunci cand acu este uscat sta la suprafata daca este ud cade la fund laughing
Nu stiu daca este si adevarat dar mie asa mi s-a intamplat
PaPa pup. Interesanta intrebarea.

14 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Pune-l pe o bucata de ziar, si sigur va pluti!

| Pomar a răspuns:

Da poate,datorita Tensiunii Superificiale de la suprafata apei care fac ca obiectele cu masa mica sa poata pluti pe apa chiar daca au densitatea mai mare, asa merg si paianjenii pe apa, deci da un ac sigur poate pluti pe apa.

| dexro a răspuns:

Daca il pun pe ceva ce pluteste da... altfel nu stiu, totusi este posibil sa aiba dreptate Bogdan cand spune ca este posibil sa nu strapunga pelicula apei...

| Narcis2007 a răspuns:

Da! apa face la suprafata o mica pelicula(de aceea tantarii sau paienjenii pot merge pe apa)

| filipm2001 a răspuns:

Nu cred. Dar arunca un ac intr-un pahar cu apa, sa vezi ce se intampla.
winking

| anutza97 a răspuns:

Nu.daca nu te der dai si u un click http://fripta.com/u.php?user=anutza9711

| Bog15 a răspuns:

In principiu nu, e mai dens decat apa deci ar trebui sa se scufunde, dar e o chestie faina, ca mi se pare ca nu strapunge pelicula de apa si deci nu se scufunda, au tot fost experimente, deci nu ma pronunt asa sau asa...

| AnonimaPunct a răspuns:

Salut! Poate ca un ac poate pluti pe apa, depinde de materialul din care este facut si masa lui (adica depinde de densitatea materialului). Sper ca te-am ajutat! O zi buna!

| Alexurukay a răspuns:

Da. funda?

| Geo_1929 a răspuns:

Depinde greutatea acestuia, dar raspunsul corect este ca da, poate acul sa pluteasca pe apa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poate un ac din evul mediu cand se confectionau din oase de peste, un ac metalic poate pluti doar daca e uns cu ulei sau untura.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da poate pluti.eu am pus un ac in galeata cu apa si a plutit sustinut de pelicula superficiala de la suprafata apei.acea pelicula care tine si picatura in forma ei.doar vreo 10 secunde dar a plutit.

| Elena_1818 a răspuns:

Nubig grin

| Camelia_9492 a răspuns:

Teoretic da. Practic nu. Pa-pa:*