| JetBlueJet a întrebat:

Salut, TPU.
Deci, ce se intampla mai exact in organism, in momentul in care combini APA cu LAPTE / SMANTANA? sad
*Ma refer la efecte chimice*

Răspuns Câştigător
| gratargratar a răspuns:

Nu se intampla nimic. Laptele si smantana sunt hidrofile, ceea ce inseamna ca se pot combina fara probleme cu apa.
Odata ajunse in stomac, apa este absorbita pasiv, ajunge in sange, de acolo la celule iar in cele din urma in rinichi, unde se reabsoarbe in cea mai mare parte. Aproximativ 1-2L/zi din apa se duc in urina.
Laptele se descompune de catre anumite enzime, in zaharuri si lipide. Zaharurile se transporta prin sange la ficat de unde se pot folosi ca sursa de energie, iar lipidele alcatuiesc chilomicroni ce ajung prin sistemul limfatic in sange, iar de acolo tot la ficat. Lipidele se pot folosi ca sursa de energie, pentru regenerarea peretilor celulari, pentru formarea anumitor hormoni etc.

In sfarsit, exista oameni care au intoleranta la lactoza, care este un dizaharid al laptelui. Asta apare datorita lipsei de lactaza din intestinul subitre, care descompune lactoza in monozaharide ce sunt apoi absorbite activ.

8 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O explozie care iese sub forma de gaz metan pe toate orificiile accesibile.

| UnDiavol a răspuns:

Am băut o data mai de mult lapte cu cola fără să-mi dau seamă era jale )))) ma dorea stomacul rău și nu puteam sta pe loc deloc )))

| JetBlueJet explică (pentru UnDiavol):

Imi imaginez laughing)

| UnDiavol a răspuns (pentru JetBlueJet):

Ti-am zis când am băut jb cu zahăr pudra era sa leșin noroc ca am loat zăpada si am pus pe față am stat cu toate geamurile și usa deschis toat noaptea )))) mi-a salvat viața serios zahăr pudra ))))

Era sa lesini de la jb sau ce la zaharul pudra? laughing))
Mama lui de zahar

Eram intr-o sear și loase la nimereala de băut un Martini și un jb sa beau și eu pentru prima și ultima ora in viața mea cu Adevărată era a 3 ora când băusem im viața mea după ce am pățit nu mai beau in viața mea orice ar fi Bea bea din Martini e bun e dulce l-am terminat și când am băut câteva pahar din jb era ca spirtul frate serios mi-a Distruse gura băusem câteva pahara nimic numi Mai simțeam limba și am zis așa ba sta așa știu ce am de făcut aveam zahăr pudra in casa m-am dus frumos am loat pliculețul l-am deschis l-am pus in pahara am băut câteva pahara am zis e așa mai da prea bun prea ca la țara ba de o data ma lua febra nu mai ma Țineam pe piciore dau sa ma scol abia fac pași m-a dus repede cu UItimele puteri am deschis usa mi-a loat cred ca 2 ore sa ajuns la ușa era bătăi între viața și Zahara pudra serios chiar vorbească serios așa ma pățit )))) am ajuns la usa frate l-am văzut pe Dumnezeu am zis ăla e ăla e yess yesss ma tin de usa ma ridic pe picioare afara ningea frate ba și ningea calumea seară aia norocul meu și nici pe gânduri nu am mai stat direct in zăpada am sărit frate am stat acolo cred ca nu știu 10 minute și atunci am realizată ca Zahara pudra mi-a salvata viața nu Mai beau in viata mea orice ar fi gata am terminat-o

Am uitată sa zic ca eram la etajul 2 nu-ți mai spus pe scări cum am coborâtă ziceai ca sunt omdia pește pe uscată mi-am loat lecția frate gata cu Alcol am terminato Pe veci cu Alcoolul

Esti un fenomen laughing

Întrebări similare