Nu există energie infinită. Sursele de energie pe care le cunoaștem sunt și ele epuizabile însă peste extrem de mult timp, cum ar fi soarele. De asemenea există energie și în vid. Poți să îi zici infinită dacă așa îți e ție mai ușor să o înțelegi, eu i-aș spune nelimitată pentru specia noastră. În Germania oamenii ce au panouri solare primesc bani pe curentul ce le rămâne și îl dau la stat. În România, fiind un stat de rahat, nu e posibil acest lucru. Deci dacă te muți în Germania și ai bani de panouri solare nu numai că nu plătești facturi la curent dar îți și vin bani iar după Germania exportă energie electrică la idioți ca noi. Chestia asta e știută de cam 100 de ani.
"În România, fiind un stat de rahat, nu e posibil acest lucru." - Germania are un demon. Romania, ca teritoriu, are un demon. Toate teritoriile ( tarile ) au cate un demon principal.
Energia electrică este produsă din surse nelimitate de energie. De exemplu, apa râurilor, care „alimentează" generarea de curent din hidrocentrale, curge nelimitat. Morile eoliene sunt de asemenea învârtite pe gratis de vânt.
Soarele, ca şi orice altă stea, produce enorm de multă energie: lumină şi căldură. Lumina o împărțim în lumina pe care noi o vedem (ROGVAIV-ul) şi celelalte radiații (radiaţii gamma, raze X, raze ultraviolete, unde radio, infraroșii). Toate aceste raze pot fi captate şi se poate produce electricitate cu ajutorul unor aparate. Aceste raze sunt considerate o sursă infinită de energie fiindcă o stea trăieşte 10 miliarde de ani.
Lumea nu duce lipsă de curent electric, iar electricitatea probabil că nu va fi gratuiă niciodată. Cineva a muncit la aparatele de generare a electricității, cineva trebuie să le îngrijească, cineva trebuie să le administreze. Toți aceşti oameni, precum şi toate materialele folosite (direct sau indirect) trebuie să fie plătite de cineva; acel cineva fiind populația care utilizează energia produsă.
Nu ma refer la panouri solare sau mori de vant care au o producttie ft mica de energie ci la aasta http://m.digi24.ro/......eta-629626
Ce idee ingenioasă şi curajoasă! Să creezi o mică stea... e tare. Dar mai avem de aşteptat până va fi gata reactorul. Totuşi, electricitatea nu va fi gratuită nici după ce se va pune în funcțiune W7-X, şi nici sursele clasice de generare a energiei nu vor dispărea. Singura modalite de a avea curent gratuit e cea menționată de tϑτ, şi anume panouri fotovoltaice pe casă.
Să şti că morile de vânt şi panourile solare nu generează chiar aşa de puțină energie, sunt unele chiar performante.
Din cate se zice in articol asi zice 10-15 ani. Dar de. Ramane de vazut.
Daca ai cunostinte solide despre conceptul de "masa de repaus", iti pot spune ca teoretic, cea mai puternica sursa de energie se gaseste in...gravitatie.
Energia gravitationala eliberata poate fi si de peste o suta de ori mai puternica decat fuziunea termonucleara care furnizeaza energie stelelor.
Stiu, suna S.F. dar s-au facut calcule in aceasta directie, din pacate insa pentru "consumatorii" de net...acestea nu sunt pe net.
Te inseli, arXiv contine toate propunerile relativ recente de articole de fizica din revistele stiintifice care conteaza.
In Al Doilea Razboi Mondial, fizica teoretica de la baza bombei atomice nu era un secret pentru nimeni (Aliati, Axa, etc.). Problema era de tehnologie si resurse.
Pff mai dureaza destul de mult...
10-20 decenii poate.
anonim_4396 întreabă: