| SoP222 a întrebat:

Despre formarea Universului in ce teorie credeti, in formarea de catre Dumnezeu sau Big-Bang-ul? Parerea mea e ca Dumnezeu a creat Universul, adica e absurd ca Universul a fost creat din... nimic, niciun element chimic, nimic. E imposibil sa fie creat din nimic, o explozie din nimic. Cred ca Universul trebuia sa fie creat de cineva, acel cineva fiind Dumnezeu. Voi ce parere aveti?

51 răspunsuri:
| Inferno a răspuns (pentru Radu284):

"Umm, ce cauta "T" acolo, undeva unde nu exista timp? Cum se poate crea materie in spatiu, unde nu exista spatiu?"
Exista "spuma spatio-temporala".

"Putem concentra multa energie intr-o zona foarte mica, si atunci ar trebui sa apar o dilatare permanenta a spatiului din jur, nu?"
Nu.

In principiu, spatiul exista, numai ca avea dimensiuni egale cu zero. Ceea ce pare absurd, daca are dimensiuni nule atunci inseamna ca nu exista, nu? Nu e chiar asa, spre exemplu cuarcii au raza egala cu zero si exista, sunt particuleel ce formeaza protoni si neutroni.
SIngurul mod in care putem intelege nasterea Universului este prin renuntarea la termeni neclari cum ar fi "nimic" si abordarea unei perspective cat mai matematice cu putinta.

| Radu284 a răspuns (pentru Inferno):

Exista vreo dovada pentru aceasta spuma magica? Ceva fie bazat pe experimente, fie pe observatii? Ca asa zic si eu ca universul a aparut din basina unui dragon...

Cuarcii nu exista asa, de sine statatori, deci proprietatile lor fizice nu pot fi masurate. Totusi, AFAIK, nimic nu e mai mic decat constanta lui Plank pentru spatiu. Deci spatiul nu putea fi 0.

Cat despre perspectiva ta matematica, nu stiu la ce ar folosi. Stiinta se bazeaza pe observatii si experimente. Matematica este o unealta, foarte folositoare uneori, dar nu reflecta neaparat realitatea.

Nu exista dovezi empirice pentru spuma spatio-temporala, insa din punct de vedere teoretic este cat se poate de posibila, iar asta este mai mult decat suficient, intrucat teoria Big Bang ofera un raspuns posibil la formarea Universului nu unul cert.
"Cuarcii nu exista asa, de sine statatori, deci proprietatile lor fizice nu pot fi masurate."
Aberatie.
"Totusi, AFAIK, nimic nu e mai mic decat constanta lui Plank pentru spatiu. Deci spatiul nu putea fi 0. "
Elucubratie. Spatiul poate avea ce valori vrea muschiul lui.

In incheiere vreau sa evidentiez faptul ca ai o perspectiva total eronata asupra stiintei si matematicii in general. Matematica este extrapolarea cunoasterii aposteriori in plan teoretic, asa ca ai spus o enormitate pe care nici nu suport sa o citesc.

| darhaijd a răspuns:

Teroria corzilor si a big bangului sunt adevarate, cred eu

WTF

"Aberatie."
Elboreaza.

"Elucubratie. Spatiul poate avea ce valori vrea muschiul lui."

Ideaa din spatele constantei lui Plank este ca, la dimensiuni mai mici, nu se intampla nimic, spatiul nu are sens.

"intrucat teoria Big Bang ofera un raspuns posibil la formarea Universului nu unul cert."

La fel de valid cu teoria mea, ca universul este fromat din basina unui dragon. Si dragonul meu magic este teoretic posibil. Adica, spuma magica putea crea un dragon magic care s-a basit, nu? Sau ea poate crea doar universuri? happy

"Matematica este extrapolarea cunoasterii aposteriori in plan teoretic"

Wow, am redefinit matematica? De unde pana unde asta este matematica?

"asa ca ai spus o enormitate pe care nici nu suport sa o citesc."

Tu ai spus enormitati mult mai mari.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce zici daca dumnezeu ar fi universul si ca atare si dumnezeu a fost nascut.Bine,e doar o teorie.Si acel bing-bang a fost de fapt nasterea lui dumnezeu.Si ca universurile paralele pot fi alti dumnezei/zei? Sa dam frau liber imaginatiei,e posibil ca dumnezeu-universul sa se fi nascut prin acel bing bang din alt univers. Bineinteles ca aici e doar parerea mea,nu am de unde sti asta, dar eu il consider pe dumnezeu, intreg universul, iar celelalte ca niste organe, cum sunt organele la oameni. Orice exista are rolul sau in buna functionare a organismului.

" Si dragonul meu..."
Daca nu ai nimic inteligent de spus mai bine intrerupem discutia, nu am dispozitia necesara pentru a bate campii.

A, eu bat campii ca vorbesc despre un dragon magic, dar tu nu bati campii cand vorbesti despre chestii despre care nu exista nici o dovada ca ar exista.

| MyraM a răspuns (pentru sublime89):

"nu are treaba magarul de unde bea apa oaia" daca intelegi ce vreau sa spun!

| MyraM a răspuns (pentru anonim_4396):

Multumesc! laughing)))))))

| MyraM a răspuns (pentru RAY):

Animalele tot din big bang au aparut? plantele? dar mai ales oamenii: din maimute?

| MyraM a răspuns:

Deci cei care cred in teoria Big-Gang-lui cred si ca sunt evoluati din maimute! De ce nu a mai evoluat amul mai departe? Maimutele sunt rugate sa raspunda! =]]]]]]]]]]

| RAY a răspuns (pentru MyraM):

Hai serios nu stiam ca a aparut ceva din big bang esti tu noua geniu a lumii

| sublime89 a răspuns (pentru MyraM):

Da, vrei sa spui o prostie.

| MyraM a răspuns (pentru RAY):

Citeste cu atentie si vezi ca nu eu am spus ca a aparut cv din big bang! si nu, nu ma consider vreun geniu! da mersi ca ai crezut ca sunt! loser!

| RAY a răspuns (pentru MyraM):

Eu n-am spus ceva de tine, si ca big bang nu a creat planeta noastra

| MyraM a răspuns:

Cine te.a pus sa pui aceasta intrebare!? au aparut multe divergente laughing))))))))

NOname
| NOname a răspuns:

Https://www.facebook.com/......6223123791 :))

| Valy4567 a răspuns:

Există 3 teorii în momentul de față:
1. Teoria științifică:Universul a apărut în urma Big Bangului, nu există Dumnezeu și nici un alt creator.
2. Teoria creștinăbig grinumnezeu „atotputernic" a creat Universul și tot ce există în el.
3. Teoria semicreștinăbig grinumnezeu a creat Big Bangul din care a rezultat Universul.Prima spun eu pare cea mai plauzibilă.