Visul e o proiecție creativă a subconștientului să spunem așa. Creativitatatea...creează, din informația pe care o are. "O idee nouă e făcută din două idei vechi", la fel și ea, selectează chipuri, locații, etc. și le îmbină. Deci da, e parțial adevărat că " ai mai văzut" persoana o dată. Ca să întăresc argumentul, bebelușii visează din amintirile părinților, ceea ce e foarte tare , iar orbii visează audio.
Ba nu e adevarat, am visat odata o persoana pe care n-am vazut-o niciodata, deci uite ca nu e imposibil
Poti visa orice! Nimeni nu stie cum functioneaza mineta omului. Acum un an am vizat pe cineva care murise... Sau recent am visat cam acelasi vis mai mereu deci... Poti visa orice
Totul e posibil uneori visam tot felul de persoane dar adevarul este ca imposibilul este singurul lucru imposibil
De acord cu raspunsul tau, insa nu in totalitate. In primul rand, ce naiba vrei sa spui prin orbii viseaza audio? Plus ca eu chiar nu cred ca bebelusii viseaza amintirile parintilor. Este vreun studiu care a demonstrat acest lucru? Daca da, da-mi si mie un link.
Exista chat, ma! Nu ma mai frecati pe mine la cap cu conversatia voastra! Daca sunteti in stare sa raspundeti bine, daca nu abtineti-va! Ma innebuniti pe mine cu jdemii de notificari...
Există multe teorii de genul, dar din toţi oamenii pe care îi cunosc, şi eu inclusiv, nu am dat de unul care să vadă faţa omului pe care l-a visat. Poate îi cunoşti, poate nu. Dar nu cred că mulţi pot reţine feţele visate, oamenii cînd se trezesc uită jumătate din cele visate, iar peste 10 minute, când începi a coinştientiza că eşti în realitate, uiţi deja 90 %.
Nu este imposibil am vazut o data intr-un top ca este un om pe care il viseaza multa lume, un om pe care nimine dintre martori nu l-au vazut.In vis omul nemaivazut de tine iti da sfaturi de viata si de relatie si de ce sa nu faci in viata..Mai bine spus e ca un ghid
E valabil si pentru tine, draga! Ma doar fix in *** ca tu ai probe la desen si pictura. Daca ai de facut comentarii pertinente legate de intrebarea pe care am pus-o bine, daca nu abtine-te naibii si nu ma mai innebuni cu jdemii de notificari!
Poate l-ai vazut, dar nu mai tii minte.(de exemplu intr-o gara, vezi zeci de persoane dar nu le memorezi )
Am citit undeva cum ca creierul tau nu poate 'construi' chestii care nu le-a perceput niciodata.
Dar poate cand visezi, creierul incepe sa combine diferite caracteristici de la diferite persoane care le-ai vazut macar o data, zic eu...
Atat poti ma? Mai lasa-ma cu mistocareli din astea de gradinita...Ce sa-ti cer eu tie? Numele spune tot...
Asa cum iti poti imagina o persoana care nu exista, deci pe care sigur n-ai vazut-o niciodata, tot asa poti si visa o asemenea persoana.
Se poate.
Este posibil sa fi vazut o persoana pe strada si nici macar sa nu fi observat. Subconstientul nostru pastreaza foarte multe informatii care nu pot fi accesate usor.
Oamenii de stiinta nu stiu nici macar de ce visam, dar e ca o realitate augmentata, cumva
Visele se pot si controla. Atunci cand ajungi sa stapanesti aceasta abilitate (vis lucid), poti sa faci sa apara in vis orice, chiar si o persoana cu trasaturile pe care vrei tu la momentul dat sa le aiba...
Revenind, orice e posibil, dar nu poti stii sigur.
Iti apreciez raspunsul si il consider cel mai elocvent. Din pacate, nu-ti mai pot da funda, dar te apreciez.
Nu e adevarat. Cei care intr-adevar viseaza considerabil, mintea lor are timpul si odihna necesara de a imbina si compune chipuri/fete noi de oameni. Creierul se relaxeaza total prin creativitate si imbinarea experientelor tale.
Gogoshica94 întreabă: