| IonutCG90 a întrebat:

Salut TPU,

http://science.hotnews.ro/......-pluto.htm

Un articol fascinant însă îmi vin în minte cel puțin 1 miliard de întrebări, voi pune pentru început două:

1. Dacă rază planetei s-a constatat a fii de 2.370 km și nu de
2390 km cum se credea înițial atunci suprafața sa inițial considerată de 17, 95 mil. km² este acum undeva la 17, 00 mil. km² făcând-o și mai izbitor asemănătoare cu suprafața Rusiei( numărul 1 mondial) {foarte ciudat așa-i?}

2. Mă bucur că domnul Alan Stern a spus un adevăr cu o oarecare frică de Dumnezeu și anume faptul că doar 2% din datele pe care le are New Horizons sunt primite de către ei, restul urmând a fi generate în următoarele 16 luni. Întrebarea mea este, dacă ei au 2% din date, cât la sută din totalul datelor a ajuns/va ajunge vreodată "pe mâinile" publicului larg?

0, 0001%? hai sunt darnic, mai scad un 0, poate chiar două... :D

1 răspuns:
| ThisNameIsNotAutorizedToBeViewedByAnyone a răspuns:

Acesta este un subiect ce il poti dezbate si nu te vei plictisii niciodata, eu cred ca odata ce vor ajunge sonde sa ne arate intr-o imagine mai clara suprafata si relieful celor 9 planete, vom putea vedea daca este un unde am putea locuii, o sa iti raspund doar la a doua intrebare, sansa sa ajunga la public toate informatiile este de 0, 000001% pentru ca NASA crede ca odata ce vom vedea unele imagini sau informatii mai terifiante ne vom panica si vom protesta impotriva schimbariilor de exemplu cum ar fi popularea altei planete