Chiar daca ar putea fi capturat si adus pe pamant in stare buna, fara sa provoace pagube, valoarea lui nu ar fi de 4-5 triloane de dolari.
Platina este scumpa pentru ca e greu de obtinut. Daca ai avea o cantitate foarte mare de platina, pretul ei ar scadea.
Nu cred așa ceva. Scuze. Sa-ti explic si de ce. Inainte de a pune stapanire pe un teren/obiect (fie el un asteroid) este nevoie de împropietărire, fie ca tu platesti pentru asa ceva sau pur si simplu investesti o groaza de bani sa-l prinzi cu "lasoul" devi propietarul lui si acele tone de platina nu le are TOT GLOBUL le ai tu(FIRMA TA) ca esti tu persoana fizica sau juridica. Asa ca nu ai cum sa spui ca pretul scade, pretul ar scadea in caz de s-ar face o descoperire uriasa in UE sau intr-o comunitate uriasa. Daca doar tu ai PLATINA, da, e posibil sa scada dar nu foarte mult. Cred ca ale lor calcule au fost bune de data asta. In loc de 5, uite pune 4 TRILIARDE.
Ce spui tu ar avea sens doar daca ai controla ceva de genul 90% din cantitatea de platina mondiala.
Daca nu, nu o sa fi singurul care are si vinde platina, si daca tu menti pretul actual, competitorii tai o sa micsoreze pretul lor, pentru as putea vinde platina lor.
90.000.000 tone de platina comparativ cu 165 de tone, asta ar insemna ca dețin mai mult de 99% din platina mondiala. Si da, ai dreptate ca ar scadea prețul însă nu atât de drastic 1 gram de platină pură este pe la 30 USD, daca scade la 20 tot esti cea mai bogata companie de pe glob si cel mai bogat om, si implicit una din cele mai bogate natiuni ale planetei
După părerea mea platina este o resursă foarte solicitată și de preferat să nu epuizeze. Sunt foarte solicitate în industrie. Contează pentru că industria cred că necesită în următorii 5-10 ani mult mai mult de 165 tone de platină. Să nu uităm că este folosită în mai multe domenii... Și dacă ai ajunge să ai tu 90 de milioane de tone de platina sa fi sigur ca industria va exploda si le vei putea folosi si in alte domenii în premieră.
Gigi777 întreabă: