Psihologia inversa nu este chiar atat de inversa pe cat pare. Nu cred ca daca tie iti spune cineva sa nu te arunci intr-o fantana, tu te vei si arunca.
Pentru a face psihologie inversa iti trebuie niste date foarte clare despre subiectul in discutie. Ceea ce amintesti tu se refera mai mult la curiozitate. Daca ii dai cuiva un cadou cu o saptamana inainte de aniversarea sa cu mentiunea de a-l deschida de ziua lui, acela il va deschide in urmatoarele secunde. Dar asta nu este psihologie inversa. Este pura curiozitate.
Poti face un soi de psihologie inversa atunci cand prezinti o incredere foarte scazuta pentru cineva. Atunci cand cine te considera de neincredere iar tu ii vei spune du-te acolo ca iti va fi bine, aceea persoana nu se va duce.
O alta modalitate de a face psihologie inversa se mai bazeaza pe o foarte mare putere de convingere. Atunci cand cineva vrea sa faca ceva iar tu ii aduci o serie de argumente foarte solide potrivit carora este total nepotrivit sa faca acel lucru exista o foarte mare posibilitate ca persoana respectiva sa renunte. De unde rezulta ca ai manipulat-o sa faca ce vrei tu.
Si uite si un alt exemplu, eu acum aproape te-am convins ca nu exista psihologie inversa ci doar curioziate, convingere si manipulare. Exact asta inseamna psihologia inversa.