| DarkOfNight a întrebat:

imi spuneti si mie care este distanta dintre stelele care le vedem seara pe cer? Funda happy

Răspuns Câştigător
| Radu284 a răspuns:

Majoritatea sunt destul de aproape, gen 1000 ani lumina. Sunt unele mai mari/stralucitoare care se vad de la distante mai mari, dar in general cu ochiul liber nu se vad mai departe de 10000 ani lumina.

12 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Tu le vezi aproape in realitate sunt la mare distanta de fapt se departeaza una fata de ala mereu, gandeste ca tu privesti in trecut cum era steaua aia acuma milioane de ani

| Radu284 a răspuns (pentru RAY):

WTF? Tu habar nu ai despre astronomie, nu?
Cum adica milioane de ani? Tu vezi stele la milioane de ani lumina distanta?

| RAY a răspuns (pentru Radu284):

Ce am spus eu ce ai inteles tu

Ai spus ca daca te uiti la o stea o vezi cum era milioane de ani in urma. Ceea ce nu este adevarat, pentru ca atunci steaua ar trebui sa fie la milioane de ani lumina, si nu ar fi vizibila cu ochiul liber (de fapt nici cu telescoapele).

Distante intre ele poate fi de milioane de ani lumina distanta

Nu, pentru ca tu daca vezi stele pe cer, sunt la maximum 10000 ani lumina. Deci stelele vizivile nu pot sa fie la mai mult de ~20000 ani lumina.

Ma radu ma refer ls distanta intre ele, plus ca universul e in expansiune

1. Expansiunea nu se aplica in cazul galaxiilor.
2. Citeste enuntul intrebarii, in special partea "distanta dintre stelele care le vedem". PE CARE LE VEDEM. Distanta intre stelele pe care le vedem nu va fi niciodata milioane de ani lumina.

| maxb a răspuns (pentru Radu284):

Expansiunea se aplica si in cazul galaxilor ca atunci nu s-ar mai indeparta galaxile.In legatura cu distanta daca acuma moare o stea tu nu o sa vezi daca te uiti pe cer ca acea stea explodeaza deoarece tu vezi steaua asa cum era acum cativa ani.

Un exemplu mai ok ar fi stea noastra (soarele) lumina ca sa ajunga pe pamant i ia 8 minute deci matematic vezi steaua cum a fost acum 8 minute.La fel si daca stai de vorba cu o persoana o vezi mereu asa cum a fost acum 30 de nanosecunde deoarece dureaza ceva pana cand lumina ajunge in ochi.

| Radu284 a răspuns (pentru maxb):

Nu, expansiunea nu se aplica in cazul galaxiilor. Se aplica in cazul spatiului DINTRE galaxii.

Si normal ca tu vezi lumina de la stea cu o intarziere, dar intarzierea nu va fi niciodata de milioane de ani. Pentru ca nu ai cum sa vezi stele de la milioane de ani lumina.

| maxb a răspuns (pentru Radu284):

Da.m-am referit la acelasi dar nu m-am exprimat corect.

| tTeo a răspuns:

Nu cred ca se poate spune cu exactitate o distanta. Daca nu sti astronomie degeaba dai un raspuns.