E greu de prezis.
Clima europei este puternic impactata de curentii oceanici care aduc apa calda din golful mexicului spre mare britanie. Chestia asta face ca europa sa aiba temperaturi mai mari decat ar trebui data fiind latitudinea la care ne aflam. Ca exemplu zonele din america de nord aflate la aceiasi latitudine au temperaturi medii mult mai mici decat in europa.
O data cu topirea ghetarilor, o cantitate uriasa de apa dulce, rece va intra in circuitul oceanic chestie care va schimba curentii oceanici si o data cu ei clima in diferite zone ale planetei.
Daca, acel curent de apa calda care vine dinspre golful mexicului se va opri vom vedea mult mai putine ploi in europa, implicit si zapezi in timp ce temperaturile vor fi mai scazute. Daca doar se va domoli in timp ce temperaturile vor scadea poate o sa vedem mai multe.
Treaba cu clima este ca sunt atatia factori care o influenteaza incat este super dificil sa prezici ce rezultat final va avea o schimbare relativ mica.
Incalzirea globala afecteaza tot globul, nu doar Romania.
Cat priveste ninsoare, nimeni nu poate face o prognoza cu atata vreme inainte sa vina iarna.
Da, dar nu prea curand
insa pana atunci fenomenele meteo vor fi extreme
de gen ninge doar o saptamana pe an dar e ger, viscol, crivat, dupa care se dezgheata tot si se fac inundatii
Nu sunt prea sigur de ce spun, însă cred ca daca încălzirea globală va continua, iernile vor fi mai aspre și verile mai fierbinți. Iar trecerea va fi una brusca, sa sara de la 20 la - 10 într-o lună
anonim_4396 întreabă: