| ButelieCuPetrol a întrebat:

Intrebarea mea este una scurta si directa:Exista perfectiune cu adevarat?
Opinia mea este ca nu, deoarece oricat de perfect(a) este un lucru/o persoana, aceasta va fi afectata de imperfectiune, devenind astfel si ea/el la randul ei/lui imperfect(a).

Răspuns Câştigător
| greenmile00 a răspuns:

Notiunea de perfectiune este relativa. Ea de fapt si de drept nu exista. Fiecare defineste perfectiunea intr-un mod subiectiv, astfel devenind imposibila definirea unei perfectiuni absolute.
Cu alte cuvinte, o idee ce tinde catre perfectiune din punctul tau de vedere, cu siguranta va fi eronata din punctul meu de vedere, pentru ca si eu la randul meu o voi aborda dintr-o perspectiva subiectiva, si deci o voi umbri prin necesitatile mele.

11 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Dumnezeu este un Dumnezeu perfect.El nu a gresit atunci cand a asezat soarele si luna. Daca luna s-ar afla la numai 80450 km distanta de pamant, in loc de 40250km mareele ar fi atat de puternice incat toate continentele ar fi inghitite de apa. Daca pamantul ar fi fost cu putin mai aproape de soare, acesta ar fi fost topit.Dar Creatorul universului este Perfect si El nu greseste niciodata.El este drept si sfant si ne iubeste.

| Vizitiul a răspuns:

Ba da, exista, cand vorbim de "patrate perfecte".

| cristi202 a răspuns:

Opinia mea este ca da. Exista perfectiune. Dar nu in lumea aceasta. Perfectiunea vine dintr-o lume in care ar fi trebuit sa traim, dar pe care noi am pierdut-o, si de aceea eu cred in Rai si in Dumnezeu, pentru ca acolo in Rai, si la Dumnezeu gasesti perfectiunea.

| thealchemist a răspuns:

Exista, insa nu de partea asta a oglinzii care dupa expresia Bisericii este "stricacioasa".

| MindFreak a răspuns:

Prieteni nu mai tanjiti dupa perfectiune. Este o placere sa te gandesti ca numai de la imperfectiune se mai poate invata ceva.

| RhoOphiuchi a răspuns:

Stai asa, ca m-ai pierdut putin, cum adica perfectiunea e afectata de imperfectiune?

Acum sa-ti raspund la intrebare, perfectiunea este o notiune abstracta, la fel ca si frumosul, uratul. Ele nu exista, ele sunt un fel de puncte de reper pentru comparatie, pentru ca oamenii definesc totul in jurul lor prin comparatie. Si perfectiunea e un grad de comparatie, e gradul de sus. E starea cea mai inalta in care se poate afla un lucru, starea ideala, starea fara defecte. Spre deosebire de ceilalti termeni abstracti folositi pentru comparare, la perfectiune insasi starea este abstracta, pentru ca nu e reala, nu e tangibila [pe cand la frumos, de exemplu, desi frumosul nu exista pentru ca e doar o notiune abstracta, exista insa lucruri frumoase, care inseamna ceva foarte placut in starea lor actuala, placut dar cu defecte]

Toate aceste notiuni au definitii fixe. Dar transpunerea lor se realizeaza cu ajutorul unor standarde, iar standardele sunt relative, difera de la om la om, de la cultura la cultura. AStfel, fiecare om va tinde spre perfectiune, doar ca la fiecare perfectiunea va insemna altceva.

| DBlack a răspuns:

Eu unul am ajuns la concluzia ca orice perfect, are un perfect mai mult decat perfectul.

| liviu89 a răspuns:

Sau ce e perfect pentru tine nu e perfect pentru mine
De exemplu pentru mine ciocolata cu lapte si alune e perfecta, tie nu ti plac alunele din ciocolata thinking
laughing)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Exista perfectiune. Daca omul nu poate vedea clar un lucru perfect, nu inseamna ca el nu exista.

| GoLoveYourself a răspuns:

Perfecţiunea e linia orizontului.[nu o vei putea atinge niciodata]

| WayToManySuckers a răspuns:

Perfectiunea exista numai in ochii privitorului.
Ce e frumos pentru mine sau perfect, nu va fi niciodata la fel si pentru tine sau altcineva!

Cred ca perfectiunea se observa cel mai bine cand iubesti. Cand iubesti nu vezi decat partea frumoasa a vietii.