| MosCraciun88 a întrebat:

Salut TPU! Nu știu dacă am ales categoria potrivită, sper să fi făcut alegerea corectă. Îmi pun întrebări de la vărsta de 10 ani care nu imi dau pace. Aceste intrebări sunt"De ce existăm?, Care e scopul meu?, De ce unele persoane trebuie să fie rele ca să pună în evidență persoanele bune și invers?, De ce am purtat 2 razboaie mondiale, de unde a aparut atâta ură între noi? Omul este cel mai mare inamic al lui? " Credeți că e NORMAL, să mă preocupe atat de mult aceste intrebari? Adică cu căt îmi pun o intrebare cu atat mai multe întrebări apar, am ajuns într-un labirint al minții și nu știu unde să găsesc rădăcina problemei. Nu știu cine sunt, ce vreau de la viată, de ce gândesc atât de mult, de ce îmi place știința, de ce îmi place să citesc? Voi ce părere aveți? Sunt nebun că îmi pierd timpul punand intrebari oarecum fără răspuns? Ar trebui sa ma comport normal ca ceilalti adolescenti?

8 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Întrebări de-astea pui şi tu... Pune-ţi întrebări de actualitate, precum "ce telefon să-mi iau: Samsung s9 plus sau Samsung M51", ceva de genul.

| sierra1 a răspuns:

Nu citi nici un testament nici nou nici vechi! Bucură-te de ce ai!

"Ar trebui sa ma comport normal ca ceilalti adolescenti?" - adică ești tu special prin ceva anume?

| MosCraciun88 explică (pentru sierra1):

Da sunt pentru ca prietenei mei stau mai tot timpul sa se joace pe calculator, să mănânce semințe, vorbesc doar despre sex desi n-au facut și asculta manele.Iar eu stau sa citesc sa gasesc raspunsuri la intrebarile mele și intru mai în ceață făcând acest lucru! Cred că ar trebui să iau o pauză! :=)

| sierra1 a răspuns (pentru MosCraciun88):

Deci nu mănânci semințe, nu vorbești despre sex, nu asculți manele și asta te face special?

in nici un caz! poate doar neadaptat

| CatalinLaurentiu02 a răspuns:

Și eu am primit întrebarea pe Ask.fm acum ceva ani : Care e scopul meu in viața? Nu știam ce sa ii răspund
Dar după ce am citit Biblia mi-am dat seama ca noi suntem Creația lui Dumnezeu și că majoritatea oamenilor nu vor sa trăiască după adevăr
Ei vad ceva normal viața
Nu ești nici nebun, e normal sa te gândești la asta
Tine minte ce îți spun
Și eu am trecut prin astea
Citește noul testament când ai timp și o sa găsești răspunsuri la întrebările tale

| mentholinks a răspuns (pentru CatalinLaurentiu02):

Creatie sau experiment. Si daca suntem creatie care e scopul? A, da, Dumnezeu stie, are El un plan, nu?

| CatalinLaurentiu02 a răspuns (pentru mentholinks):

Pai da, planul care a mântuit pe cei ce au vrut sa creadă in Isus Hristos
Biblia a prezis dinainte ce se va întâmpla, oamenii vor fi prigoniți pentru numele Domnului
Uite câteva versete :
Să știi că în zilele din urmă vor fi vremuri grele. Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroși, trufași, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, fără evlavie, fără dragoste firească, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrânaţi, neîmblânziţi, neiubitori de bine, vânzători, obraznici, îngâmfaţi, iubitori mai mult de plăceri decât iubitori de Dumnezeu, având doar o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea. Depărtează-te de oamenii aceștia."
‭‭2 Timotei‬ ‭3:1-5
Mai așteptam puțin sa vezi cum o sa fie oamenii.
De altfel, toţi cei ce voiesc să trăiască cu evlavie în Hristos Isus vor fi prigoniţi. Dar oamenii răi și înșelători vor merge din rău în mai rău, vor amăgi pe alţii și se vor amăgi și pe ei înșiși."
‭‭2 Timotei‬ ‭3:12-13‬ ‭

Ajunge, în adevăr, că în trecut aţi făcut voia neamurilor și aţi trăit în desfrânări, în pofte, în beţii, în ospeţe, în chefuri și în slujiri idolești neîngăduite. De aceea se miră ei că nu alergaţi împreună cu ei la același potop de desfrâu și vă batjocoresc. Dar au să dea socoteală înaintea Celui ce este gata să judece viii și morţii."
‭‭1 Petru‬ ‭4:3-5‬ ‭

| StefanDrg a răspuns:

Eu am 24 de ani si aceleași întrebări mi le pun