| aNnOnNyyMoUs a întrebat:

nu stiu daca este categoria buna sau gresita dar am si eu o curiozitate:In spatiu in alte galaxi poate exista o lume paralela cu pamantul sau alte planete? Si cate galaxi cu nume date de noi exista? Funda!
P.S:Am vazut un video pe youtube cu din astea si de acolo mi-a venit curiozitatea.

Răspuns Câştigător
| 0rlando a răspuns:

Lumile paralele sunt doar teorii momentan, dar galaxii sunt miliarde, iar posibilitatea existenței unor alte planete asemănătoare pământului este destul de mare, doar că momentan tehnologia nu ne permite să cercetăm atât de departe.

10 răspunsuri:
| muffy1 a răspuns:

Nu sunt lumi paralele, sunjt universuri paralele, nu se gasesc in acelasi univers cu al nostru, si sunt aproape o certitudine.
cat priveste planete ca pamantul, pana acum s-au descoperit peste 50 de planete ca pamantul, dar inca nu putem verifica de au atmosfera si oxigen in atmosfera. pe site la nasa gasesti telescopul care a inlocuit hubble i ncautarea planetelor si lista tuturor planetelor descoperite pana acum. in 2018 va fi lansat unul si mai performant care va putea spune de exista viata pe alte planete prin masurarea concentratiilor din atmosfera.

| doctorandus a răspuns:

Daca universul e infinit, s-ar putea ca planeta noastra sa fie repetata e n-spe ori, cu Epoca de Aur (labele poc) cu tot.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Numai in galaxi galactifore sau supergalactice...

| ShutUpAndSmile a răspuns:

Dimensiunile paralele sunt doar presupuneri, mai bine zis inventii din astea de marketing. tongue

| mihaitaLGP a răspuns (pentru ShutUpAndSmile):

Adica Meta Fizica este doar o inventie pentru marketing?
Aha, multumesc, m-am luminat.

Da, exista teoria ca coexista mai multe dimensiuni simultan.
Cat despre galaxi si planete, nici macar nu se poate aproxima ca numar.
Oamenii de stiinta recunosc ca exagereaza cand sustin ca au descoperit 2% din univers.
Universul se afla intr-o continua miscare.
In concluzie este imposibil sa nu existe viata sau planete care sa poata intretina viata.
In momentul in care eu tastez se nasc si mor planete.
Noi suntem ipocriti, nu avem capacitatea necesara sa intelegem tot ce coexista simultan, tot ce inseamna forma de viata.
Vedem viata si evolutia intr-un mod unic iar asta este gresit, viata nu inseamna doar ce poate intretine Terra.
Daca analizam la nivel micro, chiar nano, si o piatra se afla intr-o continua miscare.

| ShutUpAndSmile a răspuns (pentru mihaitaLGP):

Si ce imi pasa mie laughing. Desteptule, ca iar vad ca te bagi in seama, nu imi veni mie aici cu copy-paste si vai Doamne ce m-ai sensibilizat!

Am putut percepe si singur ca nu iti pasa, inteleg ca esti mai putin curioasa ca un gandac de bucatarie.
Presupun ca faci parte din categoria un neuron si ala julit.

Cat despre partea cu sensibilizatu m-ai spart,
intelegi sensul unei fraze?
Mesajul care a continuat nu era pentru tine.

Am o intrebare, constientizand ca ai creierul cat nuca, daca sari in sus face dinga dinga?

Ehh, imi plac nucile. :X Si ti-am mai zis sa ma mai lasi cu copy-paste. Si da am inteles, dar daca tu desteptul pamantului nu intelegi doua cuvinte. bine hai ceau, ca si asa esti. Inteligent de dai pe afara. laughing

Se pare ca abuzezi din plin de aceste doua comenzi, nu imi explic de ce ai impresia ca cineva enumereaza cateva fraze prin acest stil.

Sa stii ca sunt de parere ca m-am nascut original, nu am nevoie sa fiu o copie.

Nu te mai obosii sa imi raspunzi ca nu mai ma obosesc sa iti raspund.

ShutUpAndSmile

Da acesta e numele meu.winking