Da, dar pui o folie de aluminiu deasupra pentru a colecta vaporii si ai transforma in apa potabila.
Apa de mare nu este potabila din punct de vedere microbiologic. Majoritatea bacteriilor mor la temperaturi mari (fierberea este o metoda de sterilizare, insa nu este 100% sigura și se asociază cu altele). Pe de altă parte, conținutul prea mare in sare produce deshidratare, deci daca bei apă sărată îți va fi mai sete decât dacă nu ai bea. Daca se condensează (se fierb aburii și se răcesc și se colectează apa formata) este ok, insa asta presupune ceva mai mult decât o simplă fierbere.
Stii cum se face tuica la oala? Asa se face si apa potabila din apa de mare.
Iei o oala de 10-15 litri. In ea bagi un scaunel simplu facut din lemb, care sa fie putin mai inalt decat jumatatea inaltimii oalei. Pe scaunel pui un lighenas (farfurie) din tabla emailata sau inox, cu diametrul mai mic decat al oalei. Oala o acoperi cu un lighean in care pui apa rece si pe care o schimbi cand incepe sa se incalzeasca. In oala pui apa de mare si faci foc sub oala. In ligenasul (farfuria) din tabla se aduna picurii din condensul aburilor.
Da, dar nu va avea un gust foarte bun. Dacă fierbi apa de la robinet și apa plată cumpărată, vei vedea că gusturile diferă. Așa și cu apa de mare.