| Gshjbd372 a întrebat:

Salut TPU, sunt in clasa a VIII-a si am mai intampinat niste probleme mici. Profesorii mei mi-au spus ca matematica nu se va afla in bacul din profilul stiinte ale naturii. Va rog mult sa ma informati, cu toate ca nici nu m-a interesat matematica, dar nici fizica nu m-a interesat si acum regret foarte mult (Nu ca as sti sa socotesc, faza e ca la mate dau de exercitii grele precum fractii si x-uri si toate draciile care astea nu-mi intra deloc la cap). Ce ar trebui sa stiu la fizica ca sa intru pe profilul stiinte ale naturii? Am timp in 4 luni sa reiau?

Răspuns Câştigător
| rosessunflowersandlillies a răspuns:

Salut. La profilul Real (Stiinte ale Naturii si Mate Info) bacul la matematica este obligatoriu. Doar ca la Stiinte ale Naturii dai din M2, mai usoara decat la Mate-Info (M1). La matematica trebuie sa reiei oricum materia pentru Evaluarea Nationala. Fizica nu conteaza pentru admiterea la liceu la specializarea Stiinte ale Naturii, insa va fi o materie destul de importanta pe parcursul celor 4 ani. Incearca sa te concentrezi in aceste 4 luni pe matematica (dai Evaluarea Nationala din ea) si in vacanta de vara sau chiar si in acest semestru sa repeti la fizica. La ambele materii trebuie sa reiei totul. La fizica e important ca in a 9a cand incepi anul scolar sa stii ideile principale (adica sa intelegi cum de ce se intampla nu stiu ce, formule + definitii) predate de-a lungul celor 3 ani (cred ca in clasa a 6a se incepe fizica) si sa faci cateva exercitii, ceea ce e destul de usor, fizica e foarte frumoasa si iti va fi usor sa o intelegi.

| Gshjbd372 explică (pentru rosessunflowersandlillies):

Bine, dar... Ai sti de unde sa repet toata fizica? Si mai exact ce ar trebui sa stiu la mai exact la matematica?

| rosessunflowersandlillies a răspuns (pentru Gshjbd372):

Salut. Imi cer scuze ca raspund atat de tarziu. Insa:
A) Mate:
- citeste programa pentru EN, ai acolo exact ceea ce trebuie sa inveti, toate lectiile care se vor avea in vedere cand se vor face modelele de subiecte
- https://variante-mate.ro/descarca/formule-matematica-gimnaziu, i-ati un memorator (daca ai posibilitatea) si uita-te in manualele vechi (online la manuale edu) / culegeri / caiet ca sa te asiguri ca nu ratezi nimic
B) Fizica:
- este o culegere (nu ii stiu numele, am sa o caut si revin cu numele si autorul acesteia) pe care profesorul nostru o foloseste din clasa a 6a, are probleme foarte bune pentru a repeta la fizica, pana in a 8a ai sigur probleme pentru fiecare capitol (cred ca si pentru clasele mai mari, e maricica, insa nu am verificat, dar chiar e super culegerea)
- manuale edu, ai manualele vechi online
- caietele tale daca le mai ai si sunt complete
Daca vrei iti pot da si eu lectiile din a 8a si a 7a (nu sunt sigura ca le mai am pe cele din a 7a insa), asta daca nu gasesti ceva in online. (la fizica)

3 răspunsuri:
| al0o0o0 a răspuns:

Bacul la matematica este obligatoriu la acel profil, dar este mai simplu decat cel de la matematica-informatica. Oricum, la liceu oricum reiei toate informatiile deci nu cred ca trebuie sa faci mare lucru la fizica, decat sa inveti notiunile de baza si formulele de baza care sunt foarte simple.