Nu exista dovezi adevarate si testate ca ar exista o alta viata. vom ajunge probabil unde tii minte ca am fost inainte sa ne nastem.
Mai, nu stie nimeni, asa ca fiecare crede ce vrea. Cine-ti spune ca stie ce urmeaza dupa moarte, te minte (atat crestinii cat si ateii).
E greu sa crezi in viata dupa moarte cand vezi ca tot ceea ce suntem se afla in creierul nostru. Daca creierul sufera o leziune grava sau ceva, ajungi o leguma, incapabil sa-ti mai amintesti cine esti sau ce viata ai trait. Daca constiinta noastra ar fi separata de creier, nu te-ai astepta sa vezi astfel de cazuri. Am fi mereu constienti, si niciodata n-am avea cum sa uitam cine suntem. Asa ca daca un creier bolnav se manifesta asa, ce speranta poti avea de la unul mort? E cam clar ca, asa ca orice alta fiinta de pe planeta asta, cand murim totul e gata, si nu vom mai exista niciodata. Pana la urma, omul e doar un animal mai inteligent, si doar pentru ca suntem inteligenti nu inseamna ca avem garantata nemurirea. Asta ar insemna ca si cimpanzeii, care sunt apropiati genetic de noi, si destul de inteligenti, ar avea si ei parte de o viata de dupa moarte mai "inferioara" decat avem noi. Vreau sa zic ca nu s-ar putea face o delimitare intre noi si regnul animal cand vine vorba de problema aceasta. Dar cand vine vorba de animale, cu siguranta nu ne putem imagina ca ar avea o viata de dupa moarte. Si apoi mai e si problema stramosilor nostri care nu erau nici animale, dar nici oameni. Cum ramane cu ei? Sunt atatea si atatea specii de hominizi. Au avut si ei parte de o viata de dupa moarte? Extrem de putin probabil. Mi-e greu sa-mi imaginez ca un australopitec care a murit acum 2 milioane de ani inca exista undeva intr-o alta lume, alaturi de neanderthalieni si de oameni moderni. Asa ca o viata de dupa moarte ar sfida logica. Dar nimeni nu poate sa spuna 100% sigur, pentru ca din morti nu te mai intorci sa povestesti. Oricum, 99% sunt sigur ca nu exista, si ca dupa moarte ne intoarcem in acea stare pe care am avut-o inainte sa ne nastem, adica in nimic.
Credintele sunt INUTILE si nu pot avea dovezi, sunt doar PRESUPUNERI. Stiinta e de fapt o invartire in cerc, se bazeaza pe deductii si pe calcule. Ea nu poate iesi din "cercul stramt" al acestei matrici. E ca si cum ai fi orb si ai vrea sa intelgi lumina. Trebuie sa gasesti o cale sa iti depasesti conditia, sa transcenzi matricea.
http://www.spiritus.ro/RAZVAN/cai_atipice.htm
Cauta pe internet materiale ezoterice. Si cel mai important, fi absolut sincer cu tine.
Universul nu risipeste nimic.
Viata este activitate, moartea este odihna, viata este ca ziua iar moartea ca noaptea iar fara noaptea ziua nu poate exista.
Avem impresia ca suntem cele mai inteligente si speciale fapturi care exista,si ca lumea se invarte in jurul nostru,dar cu toate astea nu reusim sa gasim raspuns la toate intrebarile pe care ni le punem,deci nu suntem chiar cei mai tari. :¨>
Asumam ca realitatea inconjuratoare arata exact asa cum o vedem noi(ca formele,culorile pe care le vedem sunt partea unei realitati).Dar,asta este pur si simplu o constructie a mintii noastre,realitatea noastra.Uite un exemplu:daca pui o broasca sa se uite la un lucru,o sa vada un amestec de culori alb si negru,sa zicem,si asta este realitatea ei, pe cand noi vom vedea cu totul altceva-realitatea noastra.
Deci, realitatea asta nu ne permite sa stim cu adevarat ce se va intampla cu noi; poate creierul nostru este dotat in asa fel incat sa nu putem vedea unele realitati.Mi se mai pare totusi ca ni s-au creat portite prin care sa intelegem macar ca sunt lucruri care ne depasesc, ca intr-adevar exista un arhitect al universului, si ca toate sunt asezate mult prea exact.
Ma intreb daca ai inteles ce-am vrut sa spun! xD
Nu am inteles ce vrei sa spui
Mhm:Eu cred ca exista o forta net superioara care probabil ne-a creat in asa fel incat sa nu stim ce o sa se intample cu noi dupa ce-om ortul popii.Ai spus mai sus ca odata ce functiile vitale inceteaza, inceteaza totul, dar sfarsitul are si inceput.So,care-i inceputul?