Absolvirea a 12 clase este doar pentru cei care vor sa urmeze o facultate sau o scoala postliceala, pentru ceilalti nu este nevoie, deocamdata la noi sunt obligatorii doar 10 clase.
Este obligatoriu sa acumulam cunostinte ca sunt bune pentru creier,fara cunostinte nu suntem oamenii, acuma nu vreau sa spun ca este nevoie sa stim multe aiureli care nu ne vor folosi in veci dar asta e, toti trebuie sa traiasca deci orele lor nu vor folosi in veci la ceva, sa fim seriosi in viata conteaza banii sunt dumnezeu, la scoala nu se vorbeste despre cum sa-i faci sau cum sa te comporti in societate, nici macar o meserie nu ai dupa 12 ani de scoala
Nu te obliga nimeni sa faci 12 clase. Nu te obliga nimeni nici macar sa stii sa citesti sau sa cunosti tabla inmultirii.
Daca tu consideri ca dobandirea unui minim de educatie este o pierdere de vreme, atunci renunta la scoala si apuca-te de lucruri care nu sunt pierdere de vreme.
Dar ceva imi spune ca nu te vei dedica nici salvarii planetei, nici vindecarii cancerului, nici descoperirii de noi planete.
Deci dupa tine "cunostinte minime" faci in cei 12 ani?
Pentru ca sa ai o diploma cu care sa nu poti face nimic, in afara sa te mandresti prietenilor sau celor mai mici ca tu ai dimploma de 12 clase si cam atat, asta in cazul in care faci liceu teoretic.
Tot ce se invata in astea 12 clase, se pot invata in 4 ani maxim,inca si aia-s multi. Oricum,nu folosesti nicaieri functia genitiva,pitagoras,sau daca stii care este cel mai adanc ocean, sau daca stii in limba latina cum se spune la inima, ficat etc. Ok, trebuie sa stii sa scrii corect gramatical, sa stii sa citesti si sa inveti sa conversezi.La matematica ceva minim, inmultire/impartire/adunare/scadere si cam atat.Hai sa inveti despre tara ta un minim,insa ATAT nu folosesti nicarei poezia lui Geroge Bacovia sau data de nastere lui Ion Creanga.
Sunt chestii inutile,cu care te umple degeaba doar de-a dragul de a stii si sa ne mandrin ca in Europa suntem printre primele tari in care, inca se mai invata cacaturi de genul, unde noi suntem cei mai destepti cu o multime de teorimi, date si iedi invatate si murim de foame cu ele in cap.
Dar asta e, ministerul decide.Si da, chiar pierdem vremea degeaba.Ne-ar putea invata cum sa faci bani indeajunsi pentru a te intretine sau pentru a intretine o familie dar nu noi invatam unde s-a nascut Ion Creanga.Romania...
10 de fapt.
Ca sa nu fii prost, cand te intreaba unu unde ti-e inima sa nu pui mana pe sfarcul din stanga. In plus, ti se dezvolta creierul exersandul 10 ani, dar presupun ca n-ai facut-o.
Scoala nu iti da aptitudini reale, daca unul are 10 pe linie la scoala nu inseamna nici ca e destept, inseamna ca ii place sa inghita ca.ca.t cum ca o sa aiba un viitor bun datorita faptului ca invata, si mai mult de atat el se si increde in acel ca.ca.t. Eu personal in vlasa a 10-a am renuntat la scoala, si m-am axat pe niste cursuri de informatica care ma ahuta in job-ul meu curent ca si contabil. Desigur cand am fost la interviu si am prezentat cv-ul am fost intrebat de ce nu am si bacul, iar eu politicos am raspuns astfel : Eu personal consider ca este mai bine sa am aceste doua diplome de informatica decat o diploma de bac. Pana la urma la acest job banuiesc ca trebuie sa stiu contabilitate nu matematica si romana. Atunci angajatorul s-a uitat putin sceptic la inceput la mine dar dupa a zis ca sunt angajat si ca ii place viziunea mea asupra lucrurilor. In legatura cu intrebarea ta de ce trebuie sa facem scoala, pai nu trebuie, eu personal am cunostinte care au chiar doar 7 CLASE! Atentie doar 7 clase si sunt mult mai bine platiti si mult mai importanti decat ceilalti cu bacul luat si lucratoti la kfc. Pace!