Mai terminati cu prostia asta cu inscenarea aselenizari...indiferent cat de manipulatori or fi americanii..erau in stare sa ajunga pe luna! la fel ca si rusii..si mai tarziu ca japonezii!
Luna nu a mai prezentat interest pentru cercetatori..pentru ca nu e nimic acolo! Nu e ca marte care a avut apa o data.si probabil ca si viata!
Luna e o parte din pamant rupta in urma unui impact cosmic acum cateva miliarde de ani.si de atunci a ramas o roca,rece,fara viata,si fara atmosfera!
Nu mai e explorata. pentru ca nu ai ce sa gasesti acolo!
In schimb prezinta interes Marte si satelitul lui Jupiter,Europa * care se stie ca are apa, sub stratul de gheata gros de sute de kilometrii de la suprafata *!
Spre marte se vrea o misiune cu echipaj uman pana in 2020, si spre europa se vrea sa se trimita o sonda care sa foreze prin gheata si sa ajunga la ocean!
Problema e ca pana acum nu se poate sa forezi cateva sute de kilometrii de gheata..mai ales cand controlezi o sonda aflata la milioane de kilometrii de casa!
Si la marte problema e simpla.una e sa trimiti niste oameni pe luna care e la 2 pasi distanta, si alta e sa ii trimiti pe marte! e prea mare distanta, si cum sursa de combustibil a ramas practic neschimbata din anii 60 pana acum.ar ramane fara combustibil pana sa se intoarca.ca sa nu mai spunem ca ar dura destul de mult *cam 10 ani dus intors *
Iar Nasa mai nou a renuntat la programul spatial. urmand sa proiecteze niste navete noi!
Nici eu nu cred toate tampeniile spuse de americani, dar deja mi se pare exagerat sa spui ca omul nu e ajuns pe luna!
toate ca toate.dar nu am fi in stare? Am trimis o sonda voyager in anii 90 care in prezent a ajuns mai departe de sistemul solar, am trimis sateliti pe orbita inca din anii 50, am reusit sa ajungem la 11.000 de metri sub nivelul mari in anii 50. de ce sa nu fi ajuns si pe luna?
Conspiratii istorice sunt o multime, dar faptul ca omul a ajuns pe luna.e plauzibil, si mi se pare o tampenie sa contesti realizarile marete ale umanitatii!
Parca sunteti biserica din secolul 16 care refuza sa creada ca pamantul e rotund cu toate ca aveau harta cartografiata in fata...
Nu am sa inteleg probabil niciodata de ce o parte din oameni sunt sceptici cand este vorba de realizarile mărete ale unor oameni de o inteligenta mare, iar pe de alta parte cand o babă trage o băsina in capu' satului iar in celălalt deja se discuta ca baba Mariţa este o sfanta si face minuni.
Luna a fost vizitata in 1969 cu Apolo 12 apoi inca doua vizite cu Apolo 14 si Apolo17. S-a aflat tot ce ii interesa si gata, un drum spre luna costa enorm si daca nu mai ai nimic de aflat la bun sa te mai duci acolo.
Iar polemica asta care pute a scepticism?
Argument simplu ca mintea mea ii plecata cu sorcova momentan:
Sti cati bani trebuie investiti si pregatiri trebuie sa se faca, ca asa o expeditie sa fie posibila?
Acuma sa vina carcotasii si sa zica despre filmulet ca este fake si ca evenimentul a fost cea mai mare sarada ever.
A fost in 69. ar trebui sa modifici intrebarea altfel n-o sa mai auzi sfarsitul; D
pe langa lipsa oricarui interes stintific, ar costa o suma imensa de bani. Nasa a avut un buget colosal in anii 60 pentru programul apollo. doar apollo 11 a costat peste 300.000 $ pana in 1969 (asta ar fi circa 1.5 MILIARDE DE EURO in ziua de azi, doar pentru o singura misiune!) ca sa estimezi cam cat ar costa sa trimiti oameni inapoi pe luna, vezi cat de mult a costat programul navetelor spatiale. okay, acum vezi cati bani primesc astia de la NSA/NASA/JAXA etc. si chiar daca america ar avea azi bani de tocat (nu au) de ce ar arunca niste miliarde de dolari pentru asa ceva? sondele fac aceeasi treaba mai ieftin, mult mai eficient si nu prezinta un risc uman.
Imi cer scuze pentru greseala de scriere.69! ok intrebarea mea era e ce nu au mai plecat, nu ca nu as crede sau ca sunt sceptic in asta! dar se pare ca stiti numai sa scriticati! in fine multmumesc de ras!
Pentru ca nu a mai prezentat interes. La vreme aia era o cursa intre America si URSS care sa ajunga primii si dupa ce au ajuns americanii s-a terminat cu atentia acordata selenizarii ce rost sa mai se duca acolo ce sa mai faca pe luna pentru ca probe de sol si altele le-au luat atunci. Dar mai important era sa ajunga inaintea rusilor din mandrie.
Nu a fost 1966 a fost in 1969. iar raspunsul este simplu, nu au pasit nici atunci, a fost doar o inscenare pentru imaginea Statelor Unite
adiedge întreabă: