| costinvlad490 a întrebat:

Umbra unui corp cu 3 dimensiuni este bidimensionala. Atunci noi, cei cu 3 dimensiuni, și alte obiecte tridimensionale nu suntem cumva umbra unor corpuri cu 4 dimensiuni?

Răspuns Câştigător
| TristanTzara a răspuns:

Bine zici ce zici. Dacă un obiect 3d are o umbră pe o suprafață 3d cu 2d cu arie, atunci un obiect 4d are pe un obiect 4d o umbră 3d cu volum.

Dar nu cred că e un model prea bun al universului, adică ar trebui să ne scimbăm volumul în fucție de rotațile obiectcelor/ființelor 4d, Iar modelul acesta al universului ar avea nevoie de 5 dimensiuni, cel 3 spatiale, timp si încă una pentru ca acest proces al umbri să se poată întâmpla.

În schimb poți spune că universul e o secțiune a unui obiect 4d. La fel cum un film în orice moment e 2d dar dacă e să-l strângi tot la un loc e 3d.

Uitr niște Carl Sagan vorbind de chestii de genul:
https://www.youtube.com/watch?v=N0WjV6MmCyM

Apropo, dacă-ți plac răspunsurile mele, dă-le fundă;)

9 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Exact asa ilaughing

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dimensiunile sunt modalitatea noastră să de a interpreta spațiul ca să putem trăi în el. Ipoteza acestui spațiu cu 4 dimensiuni ar trebui să folosească la ceva. Un spațiu cu 4 dimensiuni ar avea mult mai multe umbre, proiecții decât noi. Proiecții pe cele 4 direcții. Și cum mai construiești acest spațiu? Ce mai este în el. Ce este această acea a 4-a dimensiune?

Răspuns utilizator avertizat
| sadrian46 a răspuns (pentru costinvlad490):

Timpul nu este o dimensiune spațială ci o relație dintre două mișcări. Despre asta am scris un eseu, o să ți-l trimit.

Răspuns utilizator avertizat
| sadrian46 a răspuns (pentru costinvlad490):

Dacă tu decrezi asta, eu nu pot avea nici un comentariu. Tu știi mai bine ca mine, și rezolvi problemele de știință prin decrete. Dacă așa spui tu, așa-i. Eu sunt fizician de meserie și am studiat această problemă timp de 50 de ani și am ajuns la următoarea concluzie, dacă reușești să îmi urmărești raționamentul. L-am conceput astfel încât să îl ințeleagă orice om alfabetizat.
https://dosarelexsikix.blogspot.com/2019/09/spatiu-timp-si-dumnezeu.html
Dar din nou, eu nu te pot contrazice pe dta. Acolo unde trăiești tu, în mintea ta, este așa cum zici tu. Pace, și rămânem prieteni TPU.

| Bizon95 a răspuns:

Eu nu ma simt umbra
dar, poate ma insel, cine stie misterele Universului big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mindfucked

| readytofly a răspuns:

Intr-adevar, daca umbra unui corp de 3 dimensiuni face o umbra de 2 dimensiuni=>Una de 4 dimensiuni face o umbra de 3 dimensiuni, insa nu un corp solid, viu, ci o umbra. Deci nu am fi umbre happy