Buna, sigur ca vei primi raspunsuri diferite pentru ca fiecare are o teorie sau un crez personal, eu cred in D-zeu asa ca, cred in creatiune.De ce? Nimic nu este la voia intamplari, toti avem un scop in aceasta viata la fel ca un actor intr-o scena, ne jucam rolul si la urma disparem. O zi buna. Pa
Daca ne uitam dupa religie probabil o fabrica din rai, daca ne uitam la teorii suntem un experiment al extraterestrilor deci fiecare crede ce vrea... Eu de pilda nu vroiam sa ma nasc in lumea asta
Sincer.nu ma intereseaza. daca traiam la nesfarsit as fi cautat un raspuns.asa...ma multumesc cu cel biblic nu din comoditate ci fiindca este raportat la existenta scurta pe pamant si la cea vesnica spiritual.in spiritul decalogului incerc sa traiesc si asta imi ajunge. daca as si reusi 100% ar fi perfect. dar...
Bubu nici acum ne se stie, unii spun ca prin evolutie, altii prin creatie, raspunsul va aparea odata cu timpul. De cine si de ce am fost creati, de Dumnezeu am fost creati si de ce, hmmm... asta chiar nu stiu.
Evolutie...nu vezi ca evoluam din ce in ce mai mult.cine stie, daca om mai fi, peste un milion de ani, si restul animalelor se vor dezvolta, vor aparea altele, vor aparea alt fel de oameni.eu cred in evoluite nu poate nimeni sa ne creeze, gandeste-te ca suntem materie, la fel ca si caini, pisicile, maimutele daca vrei, ele nu-si pot inventa povesti pentru ca nu gandesc ca si noi... dar oamenii in general ceea ce nu stiu pun pe seama lui D-zeu, iar ceea ce se stie pe seama stiintei, de fapt nu stim multe de aceea credem in multe prostii precum spirite moarte si reintoarse, ghicirea viitorului etc, eu prefer sa cred in d-zeu, dar nu in ceea ce impune biserica, credinta mea inseamna liniste, bunatate, calm etc, iar noi suntem materie nu mai puneti atatea povesti pe seama noastra ca nu merita... sper ca te-am putut ajuta, asta este parerea mea
Dumnezeu ne-a creat ca sa ne bucuram de viata vesnica pe pamant in conditii perfecte. Adam si Eva au respins autoritatea lui Dumnezeu, prin actiunile lor afirmand ca le este mai bine fara Dumnezeu. De aceea Dumnezeu a lasat aceasta perioada de timp ca sa se demonstreze ca omul nu se poate guverna singur (Ieremia 1:17). Aceasta "demonstratie" se va inchiea in curand si Dumnezeu v-a curata rautatea de pe pamant si va reinstaura paradisul pentru cei care doresc sa ii slujeasca (Psalmul 37:29 - alte versete care argumenteaza afirmatiile, scriu personal)
In liceu la lb romana era o poezie ''Eu nu strivesc corola de minuni a lumii'' de Lucian Blaga. Unii dintre voi s-ar putea sa o stiti, altii nu si ar trebui citita si sa intelegeti semnificatia ei. Ce sens ar mai avea tot ce se afla pe pamant daca am stii dinainte.Cunoasterea aduce cu ea si distrugerea, exploatarea pamantului pentru cunoastere a ajuns intr-un stadiu in care nu stim cat o sa mai reziste doar pentru ca vrem sa cunoastem absolutul.Va dau un sfat: TRAITI-VA VIATA, si nu va mai ganditi la chestii carora nu o sa le aflati probabil niciodata, doar daca se inventeaza masina timpului
AvalohAlyn întreabă: