Una la mana sufletul cantarit e caterinca...2 la mana trupul cand esti mort e la fel de greu ca si atunci cand esti viu...mare filosifie la intrebarea ta nu vad
Cum se face că, în ciuda faptului că neuronii au murit, tu încă mai ai greutatea să te menții pe acest pământ? Nu ar trebui să levitezi?
Faptul ca ti se pare ca mort e mai greu decat viu este cam acelasi lucru ca si un om viu pe care incerci sa il ridici atunci cand se incordeaza. iar faza cu sufletu e o prostie maxima. ce e sufletu? ca sa il cantaresti? este aer? poti sa canteresti aeru? este material ce este sufletu? din punct de vedere chimic, fizic? nu din punct de vedere religios. ca de astea m-am saturat
Nu e adevarat si nu e o intrebare filozofica. Chiar daca ar fi adevarat, cantarul tot nu tine de filozifie.
Am auzit si eu ca s-a cantarit "sufletul" de aici ar rezulta ca acel corp inert este mai usor, n-am auzit sa fie mai greu
Buna,
Sunt mai multe lucruri dar in principal depinde daca doresti una stiintifica sau nu. Una din doua este ca chiar daca omul moare, inainte de a face asta scoate volumul de aer din plamani. A doua oara apa din organism incepe sa se evapore si sangele sa se coaguleze, etc. Sunt mai multe elemente din organism care isi schimba densitatea si respectiv masa deci...
Cand ridici pe cineva, se tine de tine, colaboreaza, deci chiar daca nu-i mai usor, altfel il simti decat cand ridici un corp mort. Corpul mort este la inceput moale, tu incerci sa-l ridici dar el iti "curge" practic din maini, nu-i mai greu, dar e mai dificil de ridicat. Iar mai tarziu, survine rigor mortis, si cand incerci sa-l ridici este ca si cum ai incerca sa ridici un dulap.
Ai auzit tu ceva, dar nu cunosti toata informatia. Treaba sta cam asa. Atunci cand incerci sa ridici un om viu, el oricat ar vrea sa nu te ajute sa il ridici tot face anumite miscari ce ajuta la...ridicare. NU vad unde este filozofia.
E mai greu daca ii dai mortului ceva de mancare si i bagi mancarea pe gat.Sau daca ii mai pui o haina ca sa nu-i fie frig.
De la coşciug i se trage greutatea suplimentară, dragule!
Ei vezi, "Filosoficus" vorbind!
Cand omul moare multe substante ( sangele de exemplu ) isi schimba densitatea.
Iar faza cu sufletul e o prostie.
Barfele spun ca e invers, omul moet e mai usor decat cel viu.
http://www.descopera.org/21-grame/
"Cum se face ca omul mort (corpul- engleza e mult mai exacta din punctul asta de vedere)"
Ai uitat de "cadavru"?
Cred ca nu este altceva decit schimbarea centrului de greutate permanent la organismele vii, in miscare, si, de aici, doar parerea ca ar fi mai usoare.Pe cind atunci cind te intepenesti natural, nu te mai misti iar centrul de greutate ramine acelasi.
Buna
Nu stiu sa-mi explic faptul ca e mai greu atunci cand e fara suflet decat atunci cand e viu.
Eu stiam si am auzit ca a fost facut un experiment si anume s-a cantarit un muribund si apoi l-au cantarit si dupa ce a murit. Problema e ca dupa moarte era mai usor ...si de aici concluzia ca sufletul ar cantari cateva zeci sau sute de grame...
Nimeni nu poate stii
Sunt experimente care esueaza si sunt inexacte cand vine vorba de lucrurile de genul acesta ...nepalpabile.